30.4.11

Teravad elamused Hiina punases

Hiina restoran Dao Hua Tallinna kesklinnas pakub nii vürtsikaid kui ka frititud elamusi, kuid jääb kokkuvõttes siiski veidi kohmetuks.

Kuulsad teadlased on välja uurinud, et Tallinna saab pidada Eur­oo­pa suurlinnaks alles siis, kui „hiinakaid” on rohkem kui burgeriputkasid. Tundub, et tasapisi oleme sinnapoole teel – Mardi tänava alguses (kohe Liivalaia kõrval, Stockmanni parkla vastas) avati mõne kuu eest taas üks hiina pääsuke nimega Dao Hua. Ettekandja seletab lahkelt, et restorani nimi tähendab tõlkes õite teed. Ning juttu ei ole muidugi mitte pärnaõieteest, vaid hurmavate õitega palistatud jalgrajast.

Interjöör ei paku küll vastavat romantilist vaatepilti, kuid on igati õdus ja intiimselt hämar. Kuna ka külastajaid on vähe, siis just paras sõpradega rahulikult aega veeta. Juhul kui teil on punase värvi allergia, siis seda kohta ei soovitaks – ilmselgelt on sisekujundaja parasjagu oma punase perioodi haripunktis. Sisekujunduse säravaimaks aktsendiks on akvaarium, mille kaladelt ei nõuta midagi peale ilus olemise – loomakaitsjate rõõmuks ei ole see erinevalt paljudest Hiina „hiinakatest” tooraineladu.

Ettekandja on armsake, nagu nad ikka on, kuigi veidi kohmetu ja mitte just üleliia jutukas. Ja menüü on „hiinakale” kohaselt umbes sama rammus kui masu aja Naisteleht. Kõik on kenasti sektsioonides – supid ja salatid, kana ja siga, pelmeenid ja magus.

Külaskäigu kõige ootamatum hetk saabub siis, kui kõik toidud otsustasid ühel ajal valmis saada. Nii rändab pärast esimesena jõudnud, pearoogade all pakutavaid hakklihatäidisega baklažaane (7) varsti lauale supp krevettide ja riisinuudlitega (3.50) ja valge redise - porgandi salat (3). Sööjaile asu andmata rändasid peagi seltsi praetud kanafilee karri ja aurutatud köögiviljadega (10) ning praetud pelmeenid Dao Hua kastmes (5).

Nõnda kogu söögikorda korraga enda ees nähes hakkas tõesti veidi piinlik, kuid võib-olla on see hiinapärane lähenemine pidulikule külluslikkusele? Igal juhul oli kahju vaadata, kuidas supi kühveldamise ajal pelmeenid jahtusid ja pelmeenide vitsutamise ajal kana kurvaks muutus.

Kõige eredama elamuse valmistasid suus sulavalt krõbeda tainaga kaetud baklažaanid, millele andis lisavürtsi tõesti mõnus tšilli-ingveri-sojakaste. Ka lihtne salat tõmbas tänu tšilliõli, Hiina pipra ja õunaäädika kastmele vere kenasti käima ning pani nõrgematel isegi nina vett jooksma. Hiinapärased pelmeenid oli aus amps ning kollase karriga kana saab boonuspunktid säriseval malmpannil serveerimise eest. Kõige kahvatuma mulje jättis supp, mis oli hägune ja ilma ühegi eristuva maitsenüansita.

Õnneks lahutas hiinlaste hitt­õlu Tsing Tao kõik riisiterad üksteisest ja palistas kodutee õitega. Või oli see siiski eufooriline kevadpäike?

(Eesti Päevaleht)

Vaata lisaks: Dao Hua

No comments:

Post a Comment