29.4.11

Pulmade puhul välja antud õlu ei ole suurem asi

Kuninglike pulmade puhul on Londonis sel nädalavahetusel välja antud lausa spetsiaalne õllesort nimega Matrimoniale. Kui me Delfi fotograafiga otsustasime erilist õlut proovida, ei olnud kogemus kahjuks suurem asi.

"Jätab suhu libeda maitse nagu kauaseisnud vesi või tee," ütles nägusid tegev fotograaf Andres Putting, "Ei soovita! Saku Originaal on raudselt parem!" lisas ta.

Kuna kuninglik õlu maksis neli naela klaas ning maitsekogemus oli äärmiselt mannetu, otsustasime me selle tagasi viia ja midagi uut nõuda. Baarimees keeldus aga meile uut õlut andmast ning teatas, et Kuninglikul õllel pole midagi viga.

Pettunult tagasi lauda kõndides, saabus meie juurde aga viisakas keskealine britt. "Teate ma kuulsin teie juttu pealt ja ma täiesti nõustun, et see kuninglik õlu pole suurem asi," vabandas ta meie ees, "Ma saan aru, et te olete teisest riigist ja kajastate meie kuninglikke pulmi?" küsis ta siis.

Noogutasime tagasihoidlikult pead, kui härra võttis selja tagant välja pilgeni täis õlleklaasi, "Ma ei saa lasta teil koju minna halva tundega. Me oleme britid. Teil peab jääma meist hea mulje. Ma ostsin teile parema õlle! Proovige seda!" ulatas ta Delfi fotograafile uue klaasi.

"Me loodan, et teile jääb selle õllega brittidest parem mulje ja tulete siia kindlasti tagasi!" naeratas ta ning lahkus käepigistusega. Selle õlle nimi oli Broadside ning see oli tõesti nagu öö ja päev võrreldes kuningliku õllega.

On hämmastav, et ühe riigi kodanik püüab sellisel väikesel, kuid armsal viisil oma riigi mainet päästa. Eesti inimesed võiksid sellist üksmeelset uhkustunnet brittidelt õppida.

(Delfi)

Vaata lisaks:
Westerham Brewery
Kuningliku pulma vastuvõtul õlut ei pakuta

No comments:

Post a Comment