Uuringufirma TNS Emori tarbijaküsitlus näitas, et vaid kolmandik eestimaalastest sööb iga nädal värsket kalarooga.

Ehkki tarbijad peavad kala väga kasulikuks, eelistavad paljud eestlased siiski sea- ja linnuliha või viinereid rohkem kui kala.

"Eesti on kalariigina ennast väga vähe tutvustanud, rohkem on meie toidust tuntud sealiha ja õlu,” nentis eile Tallinnas peetud konverentsil põllumajandusministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai.

Nii tunnistab veidi enam kui veerand elanikkonnast, et nad tarbivad kala ja kalatooteid piisavalt. Et kala süüakse liiga vähe, arvas samas 37% küsitletutest.

Põhiroana sööb 60% tarbijatest iga nädal sealiha, 56% ka linnuliha, vaid 31% võtab söögilauale põhiroana ka kala. Ka eelistatakse kalatoodetele pigem viinereid ja pihve ...

Loe artiklit siit

(lüh. Maaleht)