25.4.11

Prantsuse politseinikke pahandab alkoholikeeld

Prantsuse märulipolitsei on vastu keelule teenistuse ajal alkoholi juua ja nende hinnangul ei tohiks neid kohelda nagu lapsi.

Märulipolitseinikutele pole seni alkohol keelatud olnud ning tavapäraselt joovad nad lõunasöögi juurde klaasi õlut või veini. Pärast seda, kui Pariisi tänavaprotestide ajal tehti fotosid, kus märulipolitseinikud pudelist õlut jõid, otsustasid politseijuhid sellele tavale lõpu teha, vahendas The Telegraph.

Fotodel olid õlut või veini rüüpavatel politseinikel seljas kaitseriided ja nad kandsid relva. Mõni korrakaitsja ka suitsetas.

Politseiühingu riiklik sekretär Didier Mangione ütles, et keegi ei tohiks olla vastu mõnele lonksule tööajal. "Märulipolitseinikel ei ole rohkem ega vähem alkoholiprobleeme kui kellelgi teisel ühiskonnas. Neil peaks olema lubatud mõõdukalt juua," märkis ta.

Kui Suurbritannias on politseinikel tööajal joomine rangelt keelatud, siis Prantsusmaa ametivendade lõunasöögi juurde kuulub 250 milliliitrit veini või väike pudel õlut, mida juuakse sageli avalikus kohas.

"Meie õigust juua toidu kõrvale alkoholi kaitseb seadus ning meie liikmed on väga õnnetud, et neid koheldakse nagu lapsi," ütles Mangione.

Tema kinnitusel esitab ta uue reegli vastu politseijuhtidele ametliku protesti, kuid märulipolitsei keskvõimu esindaja teatel ei kavatseta otsust muuta.

Märulipolitsei loodi Prantsusmaal pärast Teist maailmasõda, et kaitsta vabariiki sisemiste ohtude eest.

(ERR)

No comments:

Post a Comment