18.4.11

Kontekstist välja rebitud 3

Raimu Hanson: hea lavastus hajutas umbuskliku hoiaku

... Kui Heiti Paku lavastuse Amilcar, keda mängib Jüri Lumiste, ja Riho Kütsar (Machou) vahetasid esietenduses esimesi repliike, käis mu mõte koduses külmkapis ootava jaheda õlle juures. Patune soov ei lubanud keskenduda mõne järgnevagi stseeni vaatamisel. Segas ka hägune mälestus Üksküla kehastatud Amilcarist ...

(lüh. Tartu Postimees)

Veronika Portsmuth: laulupidu on nagu riitus


Noor, teotahteline, ambitsioonikas. Eelkäijaiks Gustav Ernesaks, Alo Ritsing, Ants Üleoja ja teised tuntud koorijuhid. Tänavuse laulupeo kunstiline juht on Veronika Portsmuth (30) ...

Mainisite ühes raadiointervjuus, et eestlased peaksid end laulurahvana rohkem näitama ...

Minu jaoks on hääl midagi väga intiimset, isiklikku. Aga julgust häält teha võiks küll rohkem olla. Tõesti, mis laulurahvas see on, kes laulab vaid laululehtedelt? Laululeheta teatakse ehk vaid «Õllepruulijat», aga seegi pole ju eesti laul ...

(lüh. Postimees)

Vaata lisaks: Estonian Beer Guide

Reisikirjanik Roy Strider pruulib õlut


Eelmisel nädalal, kui Roy Strider (36) parajasti oma talu kaevus turnides suure sula tagajärjel üleujutatud elektripumba süsteemi päästis, helises taskutelefon. Vee ja taeva vahel kõõluv mees haaras mobiili ja imede ime – kaevus oli isegi levi ...

Aasias rändamine on õpetanud kasinalt elama?

Seda ka. Vesi tuleb kaevust. Maja kütan puudega. Maksan interneti, mobiiltelefoni, elektri ja auto kütuse eest. Auto just vahetasin välja ökonoomsema vastu ja ühtegi tühja sõitu ma ei tee. Kui kuhugi esinema kutsutakse, saab enamasti tasu ja sõidukulud kaetud. Pealegi meeldib mulle väga kodus olla. Mul on seal kogu aeg midagi teha, ehitada. Teen juba ka ise kodujuustu ja keefiri, õlut ja veini. Plaanin hanedki võtta, et mingeid mune edaspidi mitte poest osta. Üritan teha kõike nii, et see võtaks võimalikult vähe ressursse ...

(lüh. Õhtuleht)

Vaata lisaks: Estonian Beer Guide

Kena rahulik pitsa-Zööm argilõunaks

Tallinnas Pronksi ja Raua tänava ristmiku lähedal asub uus pizzeria Zööm, mis suudab erinevalt mõnest teisest sama piirkonna toitlustusasutusest tagada pideva klientide voolu. Seda hoolimata paiga tagasihoidlikust eksterjöörist – igihaljas viltpliiatsiga plaststendile kantud reklaamtekst koos nõukogudeaegse arhitektuuriga toovad mõttesse teisejärgulise söökla, ent sees avaneb küllaltki hubane vaatepilt ...

Teine asi, mis päevasele kliendile eelisjärjekorras silma hakkab, on hinnakujundus. Zöömi menüü kõige kallim ja paksem pitsa jääb vanas vääringus alla saja krooni, suur päevapitsa maksab 3.20, päevapraad 2.60, õlu 2.30, supi saab kätte kahe ning moosipannkoogid 1.80 euroga. Seega täiesti tavaline või keskmisest soodsamgi kesklinna värk ...

Loe artiklit siit

(lüh. Eesti Päevaleht)

Logistikud meelitavad soomlasi Eestisse


... "Ega teil seal enam nii väga odav ei olegi," toob Margus Pauts (maakler EBG) Soome ettevõtete peamise arusaama Eestisse laienemise kohta. See väide võib Pautsi ütlusel olla tõsi, kui väitja on käinud turistina Raekoja platsil õlut joomas. Samuti võis see paar aastat tagasi buumi ajal kehtida ka tööjõukulude kohta. Kuid see aeg ei tule tema sõnul enam niipea tagasi. Kinnituseks toob ta rahandusministeeriumi prognoosid, mis ütlevad, et järgneva 3-4 aasta jooksul ületab tootlikkuse kasv Eestis palgakasvu ...

(lüh. Äripäev)

No comments:

Post a Comment