Tartu restorani Truffe kokk Jorma Riivald ütles, et kui belgia köögis domineerivad veiseliha ja mereannid, siis Eesti kokad valmistasid toite meie traditsioonilisest toorainest sealihast.
Brüsseli restorani Spinnekopke kokk Jean Rodrigues tunnistas, et sealiha on tegelikult menüüs ka Belgias. "Siin me teeme umbes kümmenkond portsionit sealihafileed. Sealiha pakume ainult fileena või päevamenüüs. Kui see on päevamenüüs, siis teeme päevas umbes kakskümmend portsjonit," märkis Rodrigues.
Tallinna restoran Senso pakkus Belgias sealiha hernesupis. Eesti traditsioonidest olid siinkohal alles vaid toorained ja üksikud maitsenüansid. Kõigele lisaks kasutati supi tegemisel Belgia õlut.
"Ma teadsin natuke Balti riike, aga ma ei teadnud, et nende köök on suhteliselt pikantne, nagu see, mida meile pakuti. See on väga hea köök võrreldes sellega, mida siiani tundsin. Mul oli eelarvamused, aga ma sain neist lahti," kinnitas Rodrigues.
Eesti kokad tulid Belgiasse Eesti saatkonna ja eestimaitsed.com koostöö raames.
Videot vaata siit
(ERR)
Vaata lisaks:
Estonian Beer Guide
Õlu ja toit
No comments:
Post a Comment