23.4.11

Kasta küülikut õllega

Värsked ürdid ning ka õlu ja vein panevad ahjupotis küülikuliha maitse tõeliselt särama, ütleb blogikokkaja Ragne Värgi kogemus ...

Parim viis küülikuliha valmistamiseks on hautamine. Hautamiseks sobivad õunamahl ja valge vein, eriti hõrgu tulemuse annab õlu. Tugevam alkohol, näiteks portvein, küülikule eriti ei passi. Ja kui üldse, siis imeväikeses koguses. Kui hautate eelnevalt marinaadis hoitud liha, pange see potti seltsis marinaadi ja paari peotäie juurviljadega ...

Švipsis küülik

Neljale
• 1,2 kg jahutatud küülikut
• soola
• 1 purk heledat õlut

Tükelda küülik, hõõru soolaga ja prae tükid kordamööda pannil mõlemalt poolt pruuniks. Lao kõik lihatükid potti ja vala juurde õlu. Lisa õlut nii palju, et küüliku pealmised osad oleksid poolenisti kaetud. Aseta potile kaas ja hauta pliidil madalal kuumusel umbes tund ...

(lüh. Postimees)

Loe originaalartiklit siit

Vaata lisaks:
Õlle ja kadakamarjadega hautatud küülik

No comments:

Post a Comment