7.4.11

Noop: Vene riigiduuma liige rääkis tootjatest valet

Moskva arbitraažikohus lükkas tagasi õlletootjate kaebuse Riigiduuma liikme vastu, kes nimetas Venemaal toodetud õlut surrogaadiks.

Venemaa õlletootjate liit nõudis kohtult ärireputatsiooni taastamist Riigiduuma liikme Viktor Zvagelski vastu, kirjutas Marker. Rahvasaadik väitis jaanuaris toimunud parlamendikuulamistel, et 90 protsenti Venemaal toodetavast õllest valmistatakse kontsentraati kasutades, mistõttu ei tohi seda nimetada õlleks vaid õllesarnaseks joogiks. Erinevus kahe joogi vahel oleks samasugune nagu mahla ja mehu vahel.
Pärast arbitraažikohtu otsust avaldas Zvagelski veendumust, et kohus tunnistas niimoodi kaudselt, et Venemaal toodetud õlu on surrogaat.

Kohus lükkas kaebuse tagasi tõenäoliselt põhjusel, et ei pidanud õlletootjate liitu asjasse puutuvaks isikuks ja Zvagelski etteheited olid tehtud umbisikuliselt, ilma liitu ja ühtegi õlletootjat mainimata.

Eesti juhtiva õlletehase A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul ei valmistata õlut mitte kusagil kontsentraadist, isegi mitte Venemaal. „Sellist asja nagu õlle kontsentraat pole olemas,“ selgitas Noop. „Õlu valmistatakse sajaprotsendiliselt igal pool humalatest, pärmist ja muudest komponentides. Vastupidised väited väärivad tõepoolest kohtus käimist.“

(Eesti Päevaleht)

Vaata lisaks:
Estonian Beer Guide

No comments:

Post a Comment