22.4.11

Saku peaõllemeistriks saab Marika Tungel

Saku Õlletehase teatel lahkub ametist senine peaõllemeister Enn Kärblane. Peaõllemeistri ameti võtab üle senine keedu- ja protsessiosakonna juhataja Marika Tungel, kellel täitub tänavu augustis Saku Õlletehases erinevatel ametikohtadel 22 tööaastat.

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Veli Pekka Tennilä kinnitusel hindab juhtkond kõrgelt Enn Kärblase panust ettevõtte ja kogu Eesti õlleturu arengusse. „Ennu osalusel on siinsel õlleturul korda saadetud suuri tegusid. Eestil pole suurte õllemaadega võrreldes midagi häbeneda. Meil on maailmatasemel tooted ning Eesti kui traditsioonidega õllemaa tuntus maailmas aina kasvab. Olen kindel, et Marika Tungel, kes on töötanud Saku Õlletehases ligi 22, aastat suudab meie õllepruulimise traditsioone hoida ja edasi arendada,“ rääkis Tennilä.

Saku Õlletehase peaõllemeister Marika Tungel on uue väljakutse eel enesekindel „Pikk töökogemus Sakus ja haridus ühes Euroopa enim tunnustatud õllemeistrite koolis The Scandinavian School of Brewing on tugev taust, et ka nii vastutusrikas ametikoht nagu peaõllemeister vastu võtta. Saku õllede kõrge kvaliteet saab minu käe all olema sama hästi valvatud ja edasi arendatud nagu seda on seni teinud hea kolleeg Enn.“

Ametist lahkuv Enn Kärblane meenutas kakskümmend aastat kestnud tööd kui väga põnevat aega, mis pakkus palju õppimis- ning avastamisrõõmu. „Saku on teinud läbi tohutud muutused. Eksperimentaalõlletehasest on saanud kaasaegne tootmisettevõte, kus õllede kõrval toodetakse siidreid, long drinke, lauavett ja palju teisi tooteid. Saku õllede sortiment on oluliselt laienenud pakkudes õllesõpradele mitmekesist valikut,“ ütles Enn Kärblane. „Koos toredate töökaaslastega Sakus oleme tõstnud õlle Eestis jälle austatud ja hinnatud joogiks, mida julgelt ka kõige mainekamates kohtades nauditakse.“

„Täname Enn Kärblast kõigi säravate hetkede eest ja soovin talle kogu Saku Õlletehase nimel kõige paremat.“ rääkis Tennilä.

(Saku Õlletehas)

Vaata lisaks:

No comments:

Post a Comment