13.4.11

Kauburisse tuleb Brasiilia grillrestoran

Suve lõpus peaks endise Kauburi kaubamaja esimesel korrusel uksed avama Brasiilia grillrestoran, kus einestamiseks tuleb maksta sissepääsutasu, mille eest on võimalik süüa nii palju, kui vats kannatab.

Praegustest Tartu söögikohtadest hakkab uus grillrestoran erinema paljuski. Näiteks tüüpilisi taldrikul serveeritud praade seal tellida ei saa, kuid tegu pole ka buffet'ga. «Sa küll istud lauas ja sind teenindatakse, aga põhimõte on selles, et sulle tuuakse järjest erinevat liha ja sööd, palju jaksad,» selgitas uue koha eestvedaja Mike Lõhmus.

Toidu eest maksmine käib restorani sisenemisel, kui tuleb valida liha sortide arv. Mida kallim sissepääs, seda suurem ja eksklusiivsem on valik.

«Odavaimas valikus on grillvorstid, kanakoib ja sealihalõigud, teises ringis lisanduvad näiteks peekon, suitsuvutt, suitsuribi ja lammas,» tõi Lõhmus näite ning lisas, et igasugune liha küpsetatakse elaval tulel külastajate silme all.

Kanget napsu pole

«Asja mõte on selles, et tavateenindajad jäetakse vahelt ära ning kogu suhtlus on kokkade ja klientide vahel. Kokk toob sulle ise söögi ja teenindab sind isiklikult ning selle juures saab olema palju vaatemängulisust,» lubas Lõhmus. Riis, kartul, värske salat ja kastmed on aga kogu aeg lauas olemas.

Kanget alkoholi restoranis müüma ei hakata. Veini ja õlut aga tuuakse lauda kannuga. «Tahame hästi palju pakkuda ka värsketest marjadest ja puuviljadest tehtud alkoholivabu kokteile,» ütles Lõhmus.

Restoran mahutab umbes 45 inimest ning plaanis on korraldada ka muusikaga eriõhtuid.

Sissepääs söögikohta algab ilmselt 6-7 eurost ning lõppeb 12-13 euroga. «Ma ei taha teha sellest kohast sööklat. See on ikkagi eksklusiivne koht, kuhu tullakse erilist õhtut veetma,» lausus Lõhmus ning lisas, et kuigi päevapraade ei pakuta, saab grillrestorani sööma minna ka päevasel ajal. Idee järgi võiks Riia tänava äärde tekkida ka klaasseinaga väliterrass.

Lõhmus on pidanud 18 aastat Tammelinnas asuvat pubi 6teist Kannu ning julges oma kogemusele toetudes väita, et pole mõtet karta kesklinnast kaugemale jäävat asukohta.

«Ameerika vanasõna küll ütleb, et söögikoha juures on olulised kolm asja – asukoht, asukoht ja asukoht, aga sellises väikeses linnas see päris paika ei pea,» oli Lõhmus kindel.

Ka OÜ Kaubur Kinnisvara juhataja Toomas Raud arvas, et asukohast tähtsam on see, mida restoranis pakutakse. «Ma arvan, et selline söögikoht sobib siia väga hästi. Kõik sõltub sellest, milline on toit ja teenindus. Kui see on tipp-topp, siis tuleb see kasuks kogu majale ja piirkonnale,» ütles Raud.

Avamine sügisel

Algul oli liharestoran plaanis avada juba kevadel, praegu on otsustatud uksed avada septembris. «Võtame natuke hoogu maha, sest suvine grillimishooaeg on kohe algamas,» põhjendas Lõhmus avamise edasilükkamist.

Suur tõenäosusega saab söögikoha nimeks Grill Brazil, sest Lõhmuse sõnul peab nimi näitama koha iseloomu ja olema inimestele arusaadav. Kui äri osutub edukaks, plaanib omanik laieneda sama kontseptsiooniga ka Tallinna ja Pärnusse.

(Tartu Postimees)

No comments:

Post a Comment