31.8.11

A. Le Coq teenib Sakust rohkem kasumit

Kahe Eesti suurema joogitootja võrdluses oli möödunud aasta edukam A. Le Coqile, kelle käive oli Saku Õlletehasest ligi 20 miljonit eurot suurem ja ärikasum ligi neli korda kõrgem.

A. Le Coqi müügitulu oli möödunud aastal 69,46 miljonit eurot, Saku Õlletehasel 49,71 miljonit eurot. Ärikasumit teenis A. Le Coq 11,91 miljonit eurot, Saku Õlletehas 3,06 miljonit eurot.

„Eelmise aasta peamine märksõna oli eksport,“ ütles A. Le Coqi juht Tarmo Noop. Samas lisas ta, et ka 8%-line müügikasv kohalikule turule on märkimisväärne. „See tähendas ka seda, et hõivati turgu konkurentidelt. „Müük Eesti turule kasvas kõigis segmentides: õlu, siider, long drink’id, karastusjoogid. Täiesti uus segment ja ülimalt edukas oli meie jaoks mahlaturule sisenemine. Kaheliitriste mahlade segmendis oleme saavutanud lühikese ajaga domineeriva positsiooni,“ kommenteeris Noop edukat tegevust.

Keskmiselt toob A.Le Coq igal aastal turule paarkümmend uut toodet, uute toodete osakaal on firmal viiendik.

Täna avaldatud Äripäeva Joogitootjate TOPis võitis taaskord A. Le Coq AS. Ettevõte on olnud Äripäeva toiduainetööstuste ja joogitootjate edetabelites varem edukaim viiel korral.

Olvi Oyj omandis olev A. Le Coq on varem võitnud Toiduainetööstuste TOPi aastatel 2000, 2002, 2004 ja 2005. Joogitootjate parim on A. Le Coq olnud 2008. aastal.

Äripäeva toiduainetetööstuse TOP on arvutatud kuue näitaja põhjal: käibe, käibekasvu, ärikasumi, kasumikasvu , rentaabluse ja varade tootlikkuse põhjal.

(Äripäev)

Vaata lisaks: Äripäeva joogitootjate top, A Le Coq'i I poolaasta müük kasvas 14%, Tarmo Noop: Inimesed tarbivad üle meie ootuste, Saku Õlletehas jõudis kasumisse, Edukas aasta toob töötajale preemia

No comments:

Post a Comment