17.8.11

SABMiller tahab osta õlletootja Foster'si

Tootmismahtudelt maailma suuruselt teine pruulija SABMiller viib enda 9,5 miljardi Austraalia dollarilise ülevõtmispakkumise Forster's Groupi eest otse aktsionärideni pärast seda, kui juhatus selle tagasi lükkas.

SABMiller teatas täna, et pakub aktsionäridele 4,90 dollarit aktsia kohta ning Melbourne'is baseeruva firma juhatus ei ole näidanud üles mingit valmidust tehingus kaasa lööma, vahendas Bloomberg.

Foster'si enda teatel on pakkumine oluliselt väiksem Austraalia suurima õlletootja tegelikust väärtusest.

Tegu oleks SABMilleri suurima ülevõtmisega ja firma omandaks hoobilt ligikaudu pool Austraalia õlleturust, sealhulgas populaarseima margi Victoria Bitter.

1895. aastal Lõuna-Aafrikas kullaotsijatele õlle müügiga alustanud SABMiller on aastate jooksul teinud mitmeid suuri ülevõtmisi ning tõusnud maailma suuruselt teiseks õlletootjaks Anheuser-Busch InBev järel.

"SABMiller usub, et Foster'si juhtkonnale tehtud ettepanek on atraktiivne ja peaks minema otse aktsionäridele," teatas firma täna. "Kuna Foster'si juhtkond ei ole koostööd üles näidanud, otsustas SABMiller teha pakkumise otse aktsionäridele."

Võrreldes viimase kauplemishinnaga 4,96 dollarit, pakub SABMiller 1,2 protsenti vähem.

(Äripäev)

No comments:

Post a Comment