9.8.11

Eksperiment: kas õlu sobib juuksehoolduseks?

Portaali bioneer.ee toimetaja Katrin Lipp otsustas korraldada šampoonivaba elu eksperimendi, katsetades läbi erinevaid nippe, kuidas saada juuksed puhtaks šampooni kasutamata - seekord võttis ta ette õlle.

Vanad iluraamatud kiidavad Katrini sõnul, et õlu teeb juuksed säravaks ja tugevdab neid, samuti sobivat õlu lühikestesse juustesse soenguvahendiks ja pikkadesse lokivedelikuks.

Šampooniasendajana kasutamiseks tuli valada lahtuda lastud ning toatemperatuuril või veidi soojendatud õlu juustesse. Katrin lasi avatud õllepudelil umbes pool tundi seista ning valas siis seda juustesse, hoidis õlut mõned minutid peas ja seejärel loputas.

Sooja vett juustesse lastes lõi õlle lõhn tema sõnul veel korraks tugevamalt välja, kuid pärast loputamist ta seda lõhna enam ei tundnud.

Tulemusel polnud Katrini sõnul aga väga vigagi. «Juuksed jäid kammitavad ja olid kergesti soengusse seatavad, aga juustes puudus pehmus ja läige oli tagasihoidlik. Paari tunni möödudes uurisin, kas teised mu juustes mingit lõhna tunnevad ja eranditult kõik tundsid juuksepesuvahendi ära.»

Seejärel katsetas Katrin õlut soenguvahendina. «Lühikesi õlleseid juukseid andis tõesti sättida, aga ma tundsin oma juuste lõhna veel tunde,» tõdes ta.

(Postimees)

No comments:

Post a Comment