31.8.11

50 Eesti paremat toidukohta

"Kui seni on minu parimad maitseelamused pärinenud välismaalt, siis nüüd on teisiti," kinnitab neljandat aastat 50 Eesti parema toidukoha valimist korraldanud Aivar Hanson.

Nagu eelmiselgi aastal, olid toidukohad jaotatud nelja kategooriasse: ehedalt eestimaised, peened ja kallid ehk fine dining-restoranid ning Tallinna parimad ja Tartu parimad.

Kes allesjäänud päikeselisi päevi mööda Eestit ringisõitmiseks tahab kasutada, siis juba ainuüksi hea söögi pärast tasub seda teha.

Järgnevatel lehekülgedel nimetatud neliteist ehedalt eestimaist toidukohta väärivad portaali Eesti Maitsed/Flavours of Estonia kinnitusel kohalesõitmist ükskõik kui kaugelt (NB! nimekiri on tähestikulises järjekorras).

Tartussegi jõudes võite kindlad olla, et heade mõtete linnas on mõeldud ka gurmaanidele.
Nii nagu ka kahel eelneval aastal, muutus Taaralinna parimate toidukohtade pingerida ka sel korral põhjalikult. Kuigi uusi kohti eriti juurde ei tekkinud, hakkasid tartlased rohkem rõhutama lihtsust ja autentsust.

Tallinna restoranide juures aga torkab silma, et kolmandik paremateks tunnistatud toidukohtadest on edetabelis esimest korda ja lõpuks on eestlane valmis tunnustama ka rahvuskööke. Kallite ja peente restoranide edetabelile aga avaldas mõju peakokkade liikumine ühest kohast teise ehk teisisõnu – end heaks pidavaid restorane oli rohkem, kui nende jaoks jagus häid peakokki.

Vaatamata viimasele jääb üle vaid tsiteerida restoranide liidu juhatajat Andres Peetsi: "Masu tingimustes tuleb vähem viibida välismaal ja sagedamini süüa Eestimaal." ...

Edetabelit näed siin

(lüh. Õhtuleht)

Vaata lisaks: Räppar Coolio lemmikretsept, Teeninduskvaliteet Tallinnas, Hõbelusikas parimale söögikohale

No comments:

Post a Comment