13.8.11

Keetmiseks sobivad üksnes elusad vähid

Terve augustikuu kestab Eestimaal vähipüügihooaeg. Kuidas neid meie toidulaual haruldasi koorikloomi valmistada ja süüa, õpetab restorani City Marina peakokk Vassili Kurkin ...

Loe edasi siit


...
"Kui vähke on tõesti palju, on neid hea süüa koos õllega. Juhul, kui saate maitsta vaid ühte-kahte, on palju parem juua kõrvale hoopiski valget veini või šampanjat," kinnitab City Marina peakokk. Ja kui vähke üldse pole, siis praadida õlletaignas koha.

Õlletaignas praetud koha (kahele)

Vaja läheb: 400 g kohafileed, taignaks 2 muna, 200 ml õlut, 200 grammi jahu, 50 ml taimeõli ja praadimiseks veel taimeõli.

Valmistamine: sega taigna koostisained omavahel kokku, maitsesta soolaga ning lisa 50 ml taimeõli.

Lõika kohafileed tükkideks ja raputa peale veidi soola. Veereta kalatükke jahus, kasta taignasse ning prae rohkes õlis, kuni kala on muutunud kuldpruuniks. Serveeri pannilt võetud kala värske maitserohelisega.

Allikas: City Marina peakokk Vassili Kurkin

(lüh. Õhtuleht)

Vaata lisa siit

No comments:

Post a Comment