26.8.11

Tartu Ülikool / Rockist saab Tartu Ülikool

Kümme aastat Rocki (TÜ/Rock) nime kandnud Emajõelinna korvpallimeeskond jookseb peagi algaval uuel hooajal palliplatsile sinivalgetes särkides ning hakkab kandma nime Tartu Ülikool.

TÜ akadeemilise spordiklubi juhatuse esimees Andres Liinat põhjendas otsust eilsel pressikonverentsil sellega, et senist nimekuju ei ole piisavalt seostatud Tartu Ülikooliga. «Karm tõde oli see, et tellitud uuringu järgi ei näe 75 protsenti küsitletutest TÜ/Rocki ja Tartu Ülikooli vahel seost,» ütles Liinat ning lisas, et väljaspool Eestit mängides hakkab särkidel olema ingliskeelne nimi University of Tartu.

Kuna nimi muutub, väheneb ka meeskonna peasponsori Saku õlletehase panus eelarvesse ning Rocki asemel hakkab mängijate särkidel ilutsema Saku õlletehase logo. «Meie soov oli jätkata Rocki nimega, aga ülikool soovis nimevahetust,» kommenteeris otsust Saku õlletehase tegevjuht Veli Pekka Tennilä ning lisas naerdes: «Ärge muretsege, Saku tantsutüdrukud saavad olema sama ilusad, kui olid Rockil.»

Kogu linna projekt

Eurosarjast loobumist põhjendas Andres Liinat sellega, et igal aastal on korvpallimeeskonna ülalpidamine võtnud TÜ akadeemilise spordiklubi tuludest aina suuremaid summasid ning sellega on teistele spordialadele liiga tehtud. «Varasemate aastate otsused on tehtud tuleviku arvelt ja see on kurb. Pealegi pole see ülikooli, vaid kogu Tartu linna projekt,» lausus ta.

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna algava hooaja eelarve ulatub ligi 800 000 euroni (12 miljonit krooni). Järgmisel aastal on see plaanis sponsorite toel suurendada 1 miljoni euroni ja siis on kavas taas ka eurosarjast osa võtta.

(Postimees)

Vaata lisaks: TÜ/Rocki nimesse võib jääda vaid ülikool, Saku Õlletehas

No comments:

Post a Comment