Kakao ei ole liharoa sees aga sugugi mitte naljakas nähtus, hoopis vastupidi: kakaoubade kodumaal on korralik tume kakaopulber toitude maitsestamisel täiesti omal kohal, lisades kastmetele sügavust ja soojust.
• 1 kilo veiseribisid
• kümmekond küüslauguküünt
• jupp kooritud ja viilutatud ingverit
• üks nelgitera
• üks puhastatud-viilutatud punane
tšillikaun
• 2 sl korralikku magustamata kakaopulbrit
• 1 sl HP pruuni kastet (soovi korral)
• 1 tl pruuni suhkrut
• 1 pudel tumedat õlut
(Tõmmu Hiid on väga hea)
• soola, pipart
Maitsesta veiseribid soola-pipraga ja pruunista pannil korralikult läbi. Samal ajal lao ahjupotti küüslauk, ingver, nelk, tšilli, kakao, kaste.
Pärast ribide pruunistamist pane potti ka lihakraam, kalla peale õlu – eelnevalt käi pann tilga õllega üle, et kogu hea praadimisjääk kätte saada ja potti panna. Hauta ahjus madalal kuumusel (mitte üle 160 kraadi) 2,5–3 tundi.
Serveeri koos kartulipudruga, millesse on segatud külmutatud spinatit – vitamiinid ja ilu üheskoos.
(Postimees)
Vaata lisaks: Retsept, Profikokk soovitab lihtsaid jõuluroogasid, Millega kõrtsid linnakülalisi peibutavad, Toit teeb näljasemaks?, Jõululaud muutuste tuules, Kuidas valmistada maitsvat jõulukalkunit, Kalorispikker jõulusöömaajaks
No comments:
Post a Comment