10.11.11

Miks sajandi mäng ON sajandi mäng?

Eesti – Iirimaa jalgpallimatš toob nii kodumaal kui ka võõrsil kõige erinevamates valdkondades kaasa metsikult suured mastaabid, mis ei jäta muud võimalust, kui tituleerida lahing Sajandi Mänguks. Teeme tutvust muljetavaldavate arvudega.

Et Euroopa meistrivõistluste valiksarja play-off’i jalgpallimatši Eesti – Iirimaa piletite vabamüük kestis täpselt 25 minutit, millega 3500 pääset omaniku leidsid, on vana uudis. Kõik A. le Coq Arenal pärast lisatribüünide paigaldamist asuvad 9692 istekohta on omaniku leidnud.

Vutikõrts on varunud 6000 liitrit õlut

Neist umbes 1400 on iirlased. Teist sama palju külalisfänne saabuvad kohtumise ajaks küll Tallinnasse, ent staadionile ei mahu, mis on veski lõbustusasutuste – eelkõige vutikõrtside – käibele. "Õllevarud on tehtud arvestusega, et teame palju iirlased joovad ja palju neid pidi tulema. Peaks piisama," märgib Nimeta baari juhataja Marko Annion.

Samas rõhutab ta, et kuigi iirlased on suured õllesõbrad, siis tülinorijad üldse mitte. "Nad on varemgi Tallinnas käinud ja tegemist on sõbralike vutifännidega. Nad teavad ju väga hästi, et kui mingi jama kokku keeravad, siis järgnevad tulevikus nii Eestis kui ka muudes riikides igasugused keelud."

Samuti tuntud jalkakõrtsi Molly Malone’s omanik, iirlane Patrick Doherty ei salga, et loodab Eesti – Iirimaa vutimänguga tõhusa kasumi teenida. "Oleme Iirimaa ajalehtedes endast teada andnud ja tahame olla Iiri fännide ametlik kogunemispaik. Lisaks õllele müüme ka T-särke, salle ja muud atribuutikat."

Õlut on varutud nii suur laar, et baari tagumises ruumis tuleb külastajatel vaate laudadena kasutada. "Andsin sisse tavapärasest kolm korda suurema tellimuse. Plaanime järgmise paari päevaga maha müüa 6000 liitrit õlut. Kusjuures kuigi külas on iirlased, siis Guinnessi eriti ei jooda, 80% müüdavast õllest on Eestis toodetud," räägib Doherty ...

(lüh. Õhtuleht)

Vaata lisaks: Kuidas tutvustatakse iirlastele eestit?, Iiri fännid hindavad muusikat, õlut ja vanalinna, Iiri laulupidu, Lapsemängust Iiri moodi, Põhja-Iirimaal jalgpallisärgiga pubisse ei saa, Miks iirlased Eestit võitsid?

No comments:

Post a Comment