15.11.11

Saku 9 kuu eksport kasvas

Saku Õlletehase müük välisturgudele ulatus tänavu 9 kuuga 26,4 miljoni liitrini, mis on võrreldes mullu sama perioodiga 9% rohkem.

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Margus Kasteini sõnul teeb ekspordinumbrid eriliseks Saku oma õllebrändide edukas müük välisturgudele. „Aastataguse ajaga võrreldes kasvas käesoleva aasta üheksa kuu kokkuvõttes Saku oma brändide eksport 35%, samal ajal kui allhanked teistele ettevõttetele kasvasid 7%,“ rääkis Kastein.

Saku Õlletehase suurim eksporditurg oli üheksa kuu kokkuvõttes Soome, kuhu müüdi 15,3 miljonit liitrit. Kasteini sõnul iseloomustab Soome müüki kõige paremini Eesti esimese kvaliteetõlle ja soomlaste seas tuntuima Eesti õlle Saku Originaali edukas eksport, mis kasvas aastaga 53%.

Saku Õlletehase suuremad eksporditurud oli selle aasta 9 kuuga lisaks Soomele veel Läti, Poola, Rootsi, Leedu, Singapur, Saksamaa ja Norra. Saku jaoks uued ning kasvavad eksporditurud on Venemaa, Island ja Horvaatia.

Oma brändidest müüs Saku Õlletehase selle aasta üheksa kuuga välisturgudele Saku Originaali, Rocki, Saku Kulda, Saku Tumedat, Manchesteri, Dublinit, Kissi ja DLighti.

(Saku Õlletehas)

Vaata lisaks:
Saku Õlletehas hoiab õlleturu liidrikohta
Saku Õlletehas jõudis kasumisse
Saku Õlletehas

No comments:

Post a Comment