8.3.11

Saku: uuelt valitsuselt ootame diskussiooni


Põhimõtteline küsimus on, et valitsus peaks olema valmis avatud ja ausaks diskussiooniks ettevõtetega, tõdes Saku õlletehase juht Veli Pekka Tennilä kogu ettevõtte juhatuse nimel vastuseks küsimusele, millised probleemid tuleb uuel valitsusel esmaselt lahendada.

«Hoolimata sellest, kas küsimustele saadud vastused on valitsusele sobivad või mitte, tuleks tähtsate otsuste tegemisel neid ka arvestada,» lausus Tennilä. Oluline on tema sõnul leida tasakaal ettevõtjate ja riigi huvide vahel, vajadusel teha kompromisse, et mõlemad osapooled võiksid tulemustega rahul olla.

Saku Õlletehas peab oluliseks ka stabiilset maksupoliitikat. See annab ettevõtetele võimaluse arvestada ja planeerida investeeringuid pikemas perspektiivis kindlusega, et ärikeskkond ja -tingimused maksude näol oluliselt ei muutu. «Maksupoliitika stabiilsus peaks olema väärtus ka keerulisematel aegadel,» lausus Tennilä.

Lisaks tuleks Tennilä sõnutsi kehtestada sotsiaalmaksu ülemmäär, mis soosiks tipp-spetsialistide palkamist ning samuti tuleks toetada tööandjate initsiatiivi hoolitseda töötajate tervise eest maksusoodustusega. «Ettevõtete aktiivset toetust töötajate tervislike eluviiside soodustamiseks piiratakse täna tugevalt maksudega, mille tõttu võib paljudes ettevõtetes olla tänaseks loobutud töötajate igapäevase sporditegemise toetamisest. See võib tähendada tulevikus lisakoormust tervishoiusüsteemile,» rääkis Tennilä.

(Postimees)

Vaata lisaks:
Saku Õlletehas

No comments:

Post a Comment