17.3.11

Õlu, mis on kangem kui viin

Võistlus maailma kõige suurema alkoholisisaldusega õlle loomisel on kestnud aastaid. Omavaheliselt konkureerivad selle auväärse tiitli eest šotlased ja hollandlased - kui üks pruulimiskoda on uue rekordilise kanguse saavutanud, üritab teine seda kohe lüüa ja vastupidi. Erinevad välismaised kirjandusallikad väidavad, et tegu oleks justkui nalja ja lapsemänguga aga nii see on. Millisele pruulimiskojale kuulub praegune rekord ning kui suure alkoholisisaldusega on nende õlu?

Eelmise aasta lõpus tunnistati šotlaste Sink the Bismarck maailma kangeimaks õlleks. Õlle alkoholisisaldus on uskumatuna näiv 55%. Jook on müügis 0,33l pudelites ning selle eest tuleb välja käia lausa 65 eurot.

Peale šotlaste tunnustamist hakkas hollandlaste Koelschipi pruulimisfirma välja töötama veelgi kangemat õlut ning raske töö tulemusena loodi 60-protsendilise alkoholisisaldusega õlu nimega Start the Future. Peale selle, et nende õlu on šotlaste omast 5% kangem pakuvad nad seda ka tunduvalt odavama hinnaga. 0,33-liitrise pudeli eest küsivad hollandlased kõigest 35 eurot. Õlle loojate serveerimissoovitus - "See pole tavaline õlu, seda nauditakse nagu kokteili - mõnusas seltskonnas viski või konjaki klaasist."

(barprof.ee)

Vaata lisaks:
http://www.brouwerijhetkoelschip.nl/welkom.htm

1 comment:

Post a Comment