6.3.11

Eesti tarbija ei ole tumedaks õlleks valmis

Saku Õlletehase peaõllemeister Enn Kärblane ütles Delfi Majandusele, et üldiselt ei ole Eesti õllejooja tumedaks õlleks veel valmis, tänu sellele ei ole ka ükski tume bränd meie turul pikaks püsima jäänud.

"Esimese tumeda õlle tootsime Sakus 16 aastat tagasi. Kuid suurt ja pikka iga see jook ei omanud. Eesti õllejooja ei ole kunagi eriti tumedat õlut joonud. Kas tuleb see liiga kangest kraadist või maitsenüanssidest," sõnas Kärblane.

Sellest hoolimata tõi Saku turule uue Iiri tüüpi tumeda madala alkoholi sisaldusega õllemargi, nimeks the Cream of Dublin.

"Nõudlus onkerge ja lahjema tumeda õlle järele Eesti tarbijate hulgas kasvav. Kui sageli on tumedad õlled üsna raskesti joodavad ja kanged, siis Dublini puhul on tegemist märgatavalt kergema ja lahjema õllega, mille alkoholisisaldus on ainult 4,2%,“ ütles Saku Õlletehase turundusdirektor Kadri Ärm.

Kergelt karamellimaitselise ja üle keskmise aromaatse õllena sobib Dublin nautimiseks ka nii toitude kõrvale kui erinevate toitude valmistamisel. Õllemeistrid soovitavad seda punase liha ja teiste tugevamaitseliste liharoogade kõrvale.

Uut õlut hakati looma umbes kuus kuud tagasi ning aluseks võeti Iiri õllemeistrite kogemused.

(Delfi)

Vaata lisaks:
Estonian Beer Guide
Saku Õlletehas

No comments:

Post a Comment