6.3.11

Õlles hautatud kikerherned...


Komeedi kohviku perenaine ja kokk Anni Arro soovitas õllemeki hindajatele toitvat kikerherneste hautist, milles kasutatud humalajook pisut huvitavama maitseelamuse garanteerib.

Õlles hautatud kikerherned krõbeda peekoni ja vutimunadega
Kaks portsjonit

1,5 purk kikerherneid (ca 600 g)
20 g võid
rosmariinioksake
100 g värsket spinatit
1 klaas õlut (250 ml)
100 g toorsuitsupeekonit
8 vutimuna
peotäis rukolat
peterselli
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
soola, pipart

Sulata potis või ja pruunista selles hakitud sibul, küüslauk ja rosmariin. Lisa nõrutatud kikerherned. Pruunista paar minutit ja lisa üks klaas õlut. Hästi sobib tugevama humala maitsega õlu – näiteks Anni kasutas Tšehhi tüüpi õlut Pilsi.
Lase haududa, kuni pool vedelikust on aurustunud. Lisa spinatilehed. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta veel minutike.
Senikaua keeda vutimunad ja prae peekoniviilud krõbedaks. Aseta kaussi peotäis rukolat, peale kikerherned, poolitatud vutimunad ja peekon. Puista üle hakitud peterselliga ja kaunista basiilikulehega.

(Postimees)

Vaata lisaks: Õlu ja toit

No comments:

Post a Comment