23.2.11

Saku üllatab kodumaise Iiri õllega

Eesti vanim ja suurim õlletootja Saku Õlletehas rõõmustab õllesõpru madala alkoholisisaldusega kodumaise Iiri õllega The Cream of Dublin.

Iiri õllemeistrite eeskujul Saku õllekojas pruulitud, ning Eesti esimese koolitatud õllemeistri Enn Kärblase eestvedamisel loodud retsepti järgi valmistatud, kõige uuem kodumaine tume õlu on Iiri õllele omaselt tumedat värvi, madala alkoholisisaldusega, kreemja vahu ja magusa alatooniga.

Saku Õlletehase turundusdirektor Kadri Ärmi sõnul on nõudlus kerge ja lahjema tumeda õlle järele Eesti tarbijate hulgas kasvav. „Kui sageli on tumedad õlled üsna raskesti joodavad ja kanged, siis Dublini puhul on tegemist märgatavalt kergema ja lahjema õllega, mille alkoholisisaldus on ainult 4,2%,“ ütles Ärm.

Saku Õlletehas pidas uue tumeda õlle arendamisel silmas eeskätt eestlaste maitse-eelistusi, mistõttu ei sarnane uus kodumaine Iiri õlu niivõrd kuulsale Iiri õllele Guinness, vaid on pisut mahedam ja magusam nagu näiteks Murphy's ja Kilkenny õlled. Korraliku Iiri aktsendi annavad Saku Õlletehase uuele õllemargile hoolikalt valitud heledad, karamell- ja röstitud linnased ning aromaatsed humalad. Lisaks madalale alkoholisisaldusele on uue tumeda õlle süsihappegaasisisaldus üsna madal, mis on saavutatud pruulimisprotsessi eripäradega.

Kergelt karamellimaitselise ja üle keskmise aromaatse õllena sobib Dublin nautimiseks ka nii toitude kõrvale kui erinevate toitude valmistamisel. Saku õllemeistrid soovitavad seda punase liha ja teiste tugevamaitseliste liharoogade kõrvale.

Saku Dublin sobib igapäevasele õllesõbrale, pakkudes avastamisrõõmu ja mitmekesisemat maitsevalikut. Tumedate õllede puhul on soovitatav tarbimistemperatuur kõrgem kui heledate õllede puhul. The Cream of Dublin puhul soovitab Saku jahutada õlle 10-14 kraadini.

The Cream of Dublin on saadaval 0,5-liitrises klaaspudelis ning selle soovituslik jaehind on 0,86 EUR.

(Saku Õlletehas)

Vaata lisaks:

No comments:

Post a Comment