22.2.11

Maxima: iseseisvuspäeva peolaua lemmikroad


Aurav ahjupraad, eelroogadeks suitsukala ja rosolje, magustoiduks maitsev kohupiimatort ja puuviljad ning sinna kõrvale Presidendi kohv – sellisest iseseisvuspäeva peolauast unistavad Maxima kliendid.

Maxima selgitas juba teist aastat välja, milliseid roogasid Eesti iseseisvuspäeva peolaual näha eelistatakse. Nagu mullugi, nii pakkusid tänavugi tarbijad välja väga erinevaid lemmikroogasid alates rahvalikust kamast eksootiliste toitudeni nagu faasan ja füüsal.

Kõige enam nimetati siiski traditsiooniliselt seapraadi, lisaks kaelakarbonaadile oli populaarne abaliha. Seapraele pakkus sellel aastal tõsist konkurentsi ahjukana. Hiina kalendrile kohaselt soovisid peolauale paljud jäneseliha.

Eelroogadest nimetati tänavu kartulisalatist rohkem rosoljet, lisaks sooviti peolaual näha singirulle ja täidetud muna. Mulluse meeliskalatoidu vürtsikilu tõukas troonilt suitsuforell.

Magustoitudest nimetati enim kohupiimatorti, mullu oli eestlaste esimene valik hapukoorekook. Kõrgelt hinnati nagu mullugi Kalevi kommivabriku toodangut.

Alkoholi osas olid vastajad üsna ühel meelel, soovides oma peolauale kõige enam viina Viru Valge. Samas olid ka Vana Tallinn ja vahuvein paljudel esimeseks valikuks, hääli kogus samuti Põltsamaa vein.

Iseseisvuspäeva lemmikroad 2011 Maximas:

* Seapraad (kaelakarbonaad)
* Ahjukana
* Kohupiimatort
* Forell
* Täistera rukkileib
* Rosolje
* Viru Valge
* A. Le Coq õlu
* Kalevi šokolaad
* Kohv

Küsitlusele vastas kauplustes, e-postiga ja mobiilisõnumiga ligi 2000 tarbijat, kelle vastuste abiga pani Maxima kokku iseseisvusnädala sooduspakkumised. Lisaks sellele, et tarbijad tänu sooduspakkumistele peo korraldamisel säästavad, loosib Maxima vastanute vahel välja 10 Maxima köögi iseseisvuspäeva lauda 100 euro väärtuses.

(Postimees)

Vaata lisaks:
A. Le Coq

No comments:

Post a Comment