27.2.11

«Õhtusöök viiele»: kokk on Eerik-Niiles Kross


PEAROOG

Metslane Venemaalt
Krahv von Bergi metsanotsu pajaroog

Metskitse pajaroog.
1,5kg liha

500g porgandeid
1 pastinaak
1 kg kartuleid
1 pakk värskeid hernekaunu
2 sibulat
0,5l heledat õlut.

Marinaad:
3 spl õunaäädikat
3 spl mett
1 purustatud loorberileht
1 spl sinepit
4 spl õli
1 oks värsket rosmarini.
1 tšillipipra kaun

Sega marinaadi ained, hõõru liha seguga ja aseta marinaadis liha ööpäevaks külmikusse.
Võta liha marinaadist, kuivata majapidamispaberiga ja määri õliga.
Aseta liha ahjupotti, kalla peale õlu ja küpseta 175C juures ~2 tundi ja siis lisa juurviljad, maitsesta soolaga ja küpseta valmimiseni.


(Postimees)


Vaata lisaks: Õlu ja toit

No comments:

Post a Comment