23.2.11

Soovitus pidupäevaks: seakõrvad ja hernesupp


Tallinna vanalinnas asuva gastropubi Clayhills peakokk Riho Heinmets soovitab iseseisvuspäevapeolaulale midagi eestlastele tuttavat ja samas ka tavalõunast mõnevõrra erinevat.

Heinmets julgeb soovitada eestlaste peolauale naerist ja vaniljest tehtud suppi ja soovitab sinna juurde krõmpsutada friteeritud kõrbedaid seakõrvu.

Teiseks võiks valmistada supi rohelistest hernestest, lisades sellele värskuse saavutamiseks pisut münti. Supi sisse võiks kukutada suitsuseapeast või -koodist tehtud ravioolid või pelmeenid.

Põhiroaks soovitab peakokk kodumaises tumedas õlles marineeritud seasisekülge koos tuhas küpsetatud kartulite ja magusate juurviljadega.

Magustoiduks sobib sel päeval hästi soe mustikasupp toorjuustukoogi või ahjujäätisega.

(Postimees)

Vaata lisaks: Õlu ja toit

No comments:

Post a Comment