21.2.11

A. Le Coq toetab noorsportlast miljoni krooniga

AS-i A. Le Coq noorsportlase stipendiumi pälvib alla 23-aastaste maailmameistrivõistluste hõbemedaliomanik, sõudja Kaisa Pajusalu. „Kaisa saavutused annavad lootust, et üle hulga aja on Eestist võrsumas maailmatasemel naissõudja,” märkis A. Le Coqi juhataja Tarmo Noop.

Noop lisas, et noorsportlaste eelmisel aastal võidetud 51 tiitlivõistluste medalit näitavad järjepidevat arengut spordis ning meie treenerite maailmatasemel tööd. „Samas on eriti tänases majanduslikus olukorras noortespordi toetamise jätkamine vähemalt senises mahus meie spordisüsteemi üks põhiküsimusi, mille lahendamisel on suur roll sponsoritel. Seepärast peab ka A. Le Coq noortespordi toetamist oluliseks," märkis Noop.

Stipendiumi pälvinud Kaisa Pajusalu tunnistas, et teadis preemiast juba siis, kui ta aasta noorsportlaseks valiti. „Leping on viie aasta peale ja kõik raha kulub sporditegemiseks. Plaanin selle eest mitu laagrit teha. Stipendiumist on väga suur abi," kinnitas Pajusalu.
Tänavu keskendub Pajusalu üksnes tippspordile ja võttis seetõttu ka ülikoolist akadeemilise puhkuse. Järgmine suurem eesmärk on võistelda 2012. aasta Londoni olümpial.
Hiljuti naasis Pajusalu laagrist Itaaliast, Santa Caterinast. Oma järgmise võistluse teeb ta
20. veebruaril Bostonis sõudeergomeetrite MM-il.

Pärnus sündinud Pajusalu võitis eelmisel aastal kuni 23-aastaste vanuseklassis MM-il hõbemedali. Samaväärne saavutus on tal ette näidata ka 2009. aastast. 2006. aastal tuli ta juunioride maailmameistrivõistlustel kahepaadil koos Jevgenija Rõndinaga maailmameistriks ja 2007. aastal sai hõbemedali. Pajusalu esindab klubi Pärnu Sõudekeskus Kalev ja treenib Ulvi Lutoškini käe all.

AS A. Le Coq asutas iga-aastase stipendiumi kuni 21-aastasele noorsportlasele 2006. aastal, et väärtustada senisest enam noortesporti. Stipendiumi pälvib igal aastal üks noorsportlane, kes on näidanud rahvusvahelisel tasemel tipptulemusi ning soovi ja võimekust pürgida tippspordis suursaavutuste poole. Stipendiumi saaja selgitatakse noormeeste ja neidude ühises kategoorias Eesti Spordiajakirjanike Liidu ja Eesti spordialaliitude valiku tulemusena. Esimene stipendiaat oli 2006. aastal maadleja Heiki Nabi, 2007. aastal purjetaja Deniss Karpak ning 2008. Ja 2009. aastal kergejõustiklased Kaire Leibak ja Liane Pintsaar. AS A. Le Coq parima noorsportlase valikuprotsessis ei osale. "Soovime olla erapooletud, kuid anda stipendiumi näol selge panuse noortespordi edendamisesse," kinnitas Noop.

A Le Coq peab tähtsaks seista Eesti tipp- ja harrastusspordi arengu eest ning toetab jalgpallistaadion A. Le Coq Arenat ning kuldsponsorina Eesti Jalgpalliliitu. Noortespordi arendamiseks ja Eesti sporditippude pealekasvu kindlustamiseks annab A. Le Coq alates 2006.a. välja noorsportlase stipendiumi, mis kindlustab stipendiaadile kindla toetuse järgmise viie aasta vältel.

Innustamaks praktilise tarkuse omandamist, toetab A. Le Coq stipendiumitega Tartu ja Võrumaa Kutsehariduskeskuste mehhatroonika, lukksepa või infotehnoloogiasüsteemide õpilasi, kes oma õpingutesse ja töössesuhtumisega on eeskujuks oma kaasõpilastele ning võimalusel leiavad rakendust joogi- ja õlletööstuses.

Tartu linnas toetab A. Le Coq Aura Veekeskust ja spordihalli A. Le Coq SPORT.

(A. Le Coq)

Vaata lisaks:
Miks miljonisadu lõpeb?
A. Le Coq

No comments:

Post a Comment