18.1.11

Suurbritannias keelatakse odava alkoholi müük?

Suubritannia valitsuskoalitsiooni teisipäeval avaldatav plaan sisaldab kaubanduskeskustele, poodidele ja kõrtsidele kehtestatavat keeldu müüa alkoholi teatud piirhinnast madalamalt.

Edasimüüjad ei tohi plaani kohaselt müüa alkoholi odavamalt kui on selle eest makstav riigimaks. Samas ei pea müüjad arvestama jookide tootmiskuludega, mis tähendab, et nad võivad alkoholi endiselt müüa kahjumiga, et meelitada kliente seda rohkem ostma, kirjutab Daily Telegraph.

Nelipakki heledat õlut võib seega müüa umbes 1,50 naela (1,79 euro), pudelit kanget alkoholi 8 naela (9,57 euro), pudelit veini veidi üle 2 naela (2,39 euro) ja purki siidrit umbes 20 penni (0,24 euro) eest.

Briti koalitsioonivalitsus on lubanud võidelda odava alkoholi reklaamikampaaniate vastu ning lõpetada alkoholi müük odava hinna eest.

Siseministeeriumi plaanide kohaselt keelatakse alkoholi müümine odavamalt kui on selle pealt makstav aktsiis ja käibemaks.

Keskmine aktsiis on Suurbritannias 17 penni (20 senti) õlle, 18 penni (22 senti) veini, 7 penni (8 senti) siidri ja 24 penni (29 senti) kange alkoholi pealt. Käibemaks on 20 protsenti.

Samas loobus valitsus konkreetsete miinimumhindade kehtestamisest alkohoolse joogi ühiku kohta, mis oleks tõstnud kõikide jookide keskmisi hindu.

(Õhtuleht)

No comments:

Post a Comment