3.1.11

Kultuuripealinnas kustutab janu Saku Õlletehas

Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 ametlik lauavesi on Vichy Classique ja kultuuriaasta mahe eripruul valmib eliitõllest Saku Kuld. Tallinn 2011 sümboolikaga lauavett ning kultuuripealinna ametlikku õlut pakutakse aastaringselt sihtasutuse Tallinn 2011 poolt korraldatavatel vastuvõttudel külalistele ja kultuuripealinna sündmustel osalejatele.

Saku Õlletehase turundusdirektor Kadri Ärm kinnitas, et lisaks kultuuripealinna sümboolikaga eritoodetele osalevad Saku Õlletehase inimesed innukalt kultuuripealinna aasta erinevatel üritustel nii külaliste kui vabatahtlikena.

„Eesti vanima ja suurima õlletööstusena oleme võtnud oma südameasjaks arendada siinset toidu- ja õllekultuuri ning aktiivne toetus ja osavõtt Euroopa kultuuripealinna ettevõtmistest on selleks suurepärane väljund,“ sõnas Ärm.

Euroopa kultuuripealinna staatus ja tähelepanu keskmes olemine annavad nii Tallinnale kui Saku Õlletehasele võimaluse viia ellu julgeid ideid ning algatada uusi koostööprojekte, et jätkata innovatiivset ja uuenduslikku lähenemist kohaliku õllekultuuri arendamiseks.

Euroopa kultuuripealinna traditsioon on tänaseks andnud ligi 40 linnale võimaluse aasta vältel tutvustada oma isikupärast ja mitmekesist kultuuri miljonitele inimestele üle maailma. Täpselt 15 aastat tagasi kandis Euroopa kultuuripealinna tiitlit Kopenhaagen, mis on õllegigandi ja Saku Õlletehase emafirma Carlsbergi kodumaa.

Carlsbergi kontserni kuuluv Saku Õlletehas on 190 aastase ajalooga Eesti vanim ja suurim õlletööstus. Saku Õlletehas seisab õllekultuuri edendamise eest ning turgutab Eesti kultuuri nautlejaid Euroopa kultuuripealinna sündmustel.

(Saku Õlletehas)

Vaata lisaks:

No comments:

Post a Comment