20.1.11

Pint õlut päevas on terviseks!

Kuni pool liitrit õlut päevas teeb tervisele head ning aitab vähendada diabeedi ja kõrge vererõhu tekkimise riski. Õlle mõõdukas tarbimine võib Hispaania teadlaste sõnul aidata kaasa isegi kaalu alanemisele, kui õllejoomisega kaasneb tervislik toitumine.

Uuringusse kaasati 1249 üle 57aastast meest ja naist. Need, kes järgisid Vahemere dieeti koos pindi (0,57 liitrit) õllega, suutsid mitte ainult kaalu säilitada, vaid võtsid mõnel juhul isegi kaalust alla.

Arstide sõnul on õllejoomisel tervisele samasugune mõju kui mõõdukal veinitarbimisel. Uuring aitab selle autorite sõnul kummutada müüti, et õlu on süüdi ülekaalulisuses. Õlu sisaldab foolhapet, vitamiine, rauda ja kaltsiumi, mis aitavad kaitsta organismi kardiovaskulaarset süsteemi. Regulaarselt mõõdukas koguses õlut joonud kannatasid väiksema tõenäosusega diabeedi ja kõrge vererõhu all ning neil oli väiksem keharasvasisaldus. Uuringu autorid soovitavad iga päev mõõdukalt õlut tarbida ning kombineerida seda tervisliku dieedi ja füüsilise aktiivsusega.

Allikas: ANI

(NaisteMaailm.ee)

No comments:

Post a Comment