15.9.11

Saadikuid pahandab alkoholimüügi küsimus

Riigikogu kohvikus on alkohol endiselt saadaval ja sellekohastele küsimustele vastates muutuvad nii kohvikut pidav Dimitri Demjanov kui ka saadikud emotsionaalseks ja tõrjuvaks. "Miks ta ei peaks müügil olema?" imestab saadik Igor Gräzin.

Demjanovi sõnul on vanas Euroopa kultuuris vein põllumajandussaaduse produkt ja seda ei sõimata alkoholiks. "Õlut peetakse aga vedelaks leivaks," teab ta. Demjanov kinnitab, et ei propageeri veini, õlle ega muu alkoholi lausjoomist, ent nii vein kui ka õlu on toidukultuuri väärikad esindajad ja lahutamatud osad.

"Esimese vabariigi ajal oli riigikogu keldris suur veinikollektsioon, mille üle oli president Konstantin Päts väga uhke, kuid see ei tähenda, et ta iga päev veini pruukis," selgitab Demjanov.

Riigikogu pressitalitus märgib, et hea tava kohaselt riigikogu ametnikud töö ajal alkoholi ei tarvita ja soovitab lossi söögikohas alkoholi müümise kohta küsida arvamust riigikogu liikmeilt endilt. Samas pole riigikogu esimehe Ene Ergma teada alkoholi müümine ja tarbimine Toompea lossi kohvikus probleemiks olnud.

1 comment:

Post a Comment