15.9.11

Jõekalda jõi Venemaal elu kalleima õlle

Kristjan Jõekalda ja Teet Margna käisid suvel Venemaal, kaasas reisispets Tiit Pruuli. Reisist valmis 13osaline telesaade “Kaks kanget Venemaal”, mille esimene osa jõuab eetrisse 16. septembril, kirjutab teleajakiri Nädal.

Hinnad pole Venemaal nii soodsad, kui arvata võiks. “Arvasin, et Venemaal on odavam. Moskvas jõin oma elu kalleima õlle, mis maksis 300 rubla. Meie vanas rahas umbes 130 krooni. Moskva on maailma üks kallimaid linnu,” jätkab Kristjan.

Toiduainete hinnad on võrreldavad Eesti hindadega. “Kui meil on kalamari sõltuvalt kohast 113 või 117 krooni, siis Venemaal on umbes 100. Vahe on olematu. Pensionid ja palgad on meie omadest aga palju väiksemad.”

Külapoodides on Kristjani sõnul kõik vajalik olemas ja silma paistis lai viinavalik. Maal on ikka kombeks käia ringi, pudel näpus. Suurlinnades seda märgata pole. “Linnades nägin vaid paari vines inimest. Võib-olla on asi selles, et miilitsat on igal nurgal näha. Pole sellist olukorda, et mõni laaberdaks või magaks kuskil võpsikus nagu meil.”

Näiteks Venemaa siselendudel lennujaamades ja lennukites on alkoholi tarbimine keelatud. “Kui meil sõidad näiteks Egiptusesse, siis kolmveerand lennukit on maani täis ja lärm suur. Selles mõttes on Venemaal kultuurne.”

Teenindus on Venemaal väga hea. “Inimesed on sõbralikud, vähemalt nendes restoranides, kus meie käisime. Küll seal üks teenindaja kallistas ja teine kallistas, et oi, milinki, tule istu. Restoranid on suhteliselt tühjad. Võib-olla on need venelaste jaoks liiga kallid. Rongi restoranvagunis olid samuti vaid mõned välismaalased.”

(Kroonika)

Vaata lisaks: Venemaal kuulutati õlu alkohoolseks joogiks, Venelased käivad Soomes õlut ostmas

2 comments:

Post a Comment