17.9.11

Femen shokeeris poolakaid

Ukraina naisliikumine Femen korraldas Varssavis pressikonverentsi, kus hoiatati tuleval aastal Ukrainasse jalgpalli-EMile saabuvaid maksujõulisi turiste, keda on kasvatatud vaimus "Seks, õlu ja jalgpall" vahendab ajaleht Bild.

Naisliikumisest Femen on kolme aastaga saanud Ukraina üks tuntumaid firmamärke. Paljastatud rindadega noorte naiste teatraalseid ettevõtmisi saadab rohke meediakajastus. Fotosid ja videoid Femeni tegemistest näeb ka maailma kõige soliidsemates ajakirjandusväljaannetes.

Kui tavaliselt astub Femen üles Kiievis või siis harva ka mõnes teises Ukraina linnas, siis neljapäeval esineti Poola pealinnas Varssavis. Nimelt korraldavad Ukraina ja Poola tuleva aasta 8. juunist 1. juulini kahasse jalgpalli-EMi finaalturniiri. Femeni arvates toob jalgpalli suurvõistlus nii Ukrainasse kui ka Poolasse lugematul hulgal maksejõulisi pseudofänne, keda on kasvatatud vaimus "Seks, õlu ja jalgpall".

Femen: Ukrainast saab biopomm

Tõenäoliselt ei kujuta paljud veel ette, mis hakkab juhtuma, kui riiki saabuvad sajad tuhanded jalgpallifanaatikud, kes on kuulnud Ukrainast kui seksituristide mekast, arutleb Femen.

Just seetõttu tutvustas Femen Varssavis antud pressikonverentsil oma maskotte jalgpalli-EMil, Blyadekit ja Blyadkot, kes demonstreerisid ajakirjanikele, millist käitumist võib tuleval aastal oodata paljudelt jalgpallifännidelt. Võistluste ametlikud maskotid on teatavasti kaksikvennad Slavek ja Slavko, kellest üks kannab Poola ja teine Ukraina lipuvärve.

Kuna performance’is osalenud näitsikud olid paljaste rindadega ja käitusid väljakutsuvalt, siis šokeerisid nad puritaanlikke Poola ajakirjanikke.

"Tuleb arvestada, et finaalturniirile ei sõida kõrgema liiga džentelmenid, kes joovad kohvi ja naudivad jalgpalli, vaid sõidavad eelkõige Blyadek ja Blyadko, kes joovad end täis ja panevad kõike, mis liigub, selgitas Femeni juht Anna Hutsol hiljem ajakirjanikele nähtut.

Femeni aktivistide sõnul ongi šokki vaja, sest aidsi- ja tuberkuloosiepideemiatega Ukrainast saab Euroopale tõeline biopomm, kui nakatatud turistid pärast võistlusi taas koju sõidavad.

Femen kutsus Poola ja Ukraina valitsust mitte alluma UEFA šantaažile ning keelduda otsustavalt prostitutsiooni legaliseerimisest ja alkoholimüügist jalgpallistaadionidel.

Nende nõudmiste ignoreerimise korra ähvardas Femen korraldajaid veel enne jalgpalli EMi finaalturniiri ja samuti võistluste ajal rohkete ebameeldivate üllatustega.

(Õhtuleht)

Vaata lisaks: Poola võimud ei luba õlut müüa, Kaunitarid tegid Medvedevi toetuseks strippi, Lollused joobnuna tulevad kultuurist?, Venelased joovad EMil viina

No comments:

Post a Comment