11.4.12

A. Le Coq alustab Kanadas Premiumi müüki

A. Le Coq Premium jõuab Kanada suurlinnade jaemüügikettidesse. Ettevõte teeb distributsiooni osas koostööd Kanada Ontario provintsi valitsuse ettevõttega LCBO. A. Le Coq Premium on esimene Eesti õlu, mis on saanud ametliku müügiloa sealsel turul.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul tuli Kanada turule sisenemist väga pikalt ja põhjalikult ette valmistada. “Kanadas on alkoholimüük riigi range kontrolli all ning seoses sellega kehtivad nii ettevõtetele kui imporditavatele toodetele väga karmid nõuded,” ütles Noop. Ta tõi näiteks, et sealsel turul võib samaaegselt olla kauplustes müügil vaid üks Eesti õlu korraga. “Üldjuhul eelistatakse sortimenti võtta iga maa enimmüüdud õlu, mistõttu osutuski valituks just Premium,” selgitas Noop. Samuti pidi ettevõte ümber kujundama õllepakendi, mis oleks vastavuses nendepoolsete ettekirjutustega. “Premiumit müüme seal vaid klaaspudelis, millele tootsime eraldi etiketid ning kastid,” lisas ta.

Noobi sõnul tagab Premiumile hea distributsiooni koostöö Ontario valitsuse ettevõttega LCBO. “Tegemist on maailma ühe suurima alkoholiostja ja -jaemüüjaga, kelle hallata on üle 620 müügikoha Kanadas,” ütles Noop ning lisas, et see tagab Premiumile väga hea kättesaadavuse tarbijale. “Täna saab Premiumit osta 76. erinevast kauplusest ning see number suureneb,” ütles Noop.

Kuigi Kanada on maailma suurimaid alkoholi importijaid, pole see turg A. Le Coqile põhiliseks eksportturuks, aga kahtlemata üheks olulisemaks. “Kanadas elab väga palju eestlasi, kes on kindlasti meie õlle peamiseks sihtrühmaks ning on Premiumi jõudmist turule juba pikalt oodanud” ütles Noop ning lisas, et Premium jõuab riigi suuruselt teise, Ontario provintsi, kus asuvad ka suuremad Eesti kogukonnad Ottawas ja Torontos.

(A. Le Coq)

Vaata lisaks: A. Le Coq'i 2011 aasta kogumüük kasvas 7%, Saku Kuld pääses Rootsi alkoholimonopoli, Jõululuul eelistasid eestimaalased A. Le Coq'i õlut, A. Le Coq Premium veidi uuenenud

No comments:

Post a Comment