12.10.11

Vanasadama piirkonnas valmib pruulikoda

Peamiselt alkoholi müügiga tegeleva Aldar Eesti OÜ tütarfirma Expresso OÜ arendab Tallinna kesklinnas Vanasadama D-terminali lähistel hoonetekompleksi, milles alustab tuleval aastal tegevust õlle pruulikoda.

Expresso arendataval Lootsi 10 kinnistul asuvad Tallinna kaupmees Joachim Christian Kochi poolt 19. sajandi lõpus rajatud kolm paekivist aidahoonet. Kõik kolm hoonet renoveeritakse põhjalikult ja uue näo saab ka sisehoov, selgitas BNS-ile Aldar Eesti projektijuht Svea Savik.

Uuendatavate hoonete pindala kokku on umbes 5000 ruutmeetrit. Projekti maksumus on Saviku sõnul 4,5 miljonit eurot.

Hoonetes hakkavad tegutsema erinevad kaubandus- ja teenindusettevõtted. Nende hulgas on rahvuslikus stiilis trahter koos klassikalisel meetodil õlut valmistava pruulikojaga, samuti kohvik, mis pakub kohvi kõrvale valikut oma valmistatud värskeid pagari- ja kondiitritooteid.

Pruulikojas saab aastas toota ligikaudu 300.000 liitrit õlut ehk see on üle 300 korra väiksem kui Eesti suurimad õlletehased. Pruulikoja tegelik toodang hakkab sõltuma läbimüügist. Ühe keedu suurus saab olema 1000 liitrit ja korraga saab valmitada ühte sorti õlut. Samas saab tankides hoida ja müüa mitut erinevat õllesorti, selgitas Savik.

"Esialgu toodame õlut vaid trahteris kohapeal müümiseks, aga ei välista varianti, et tulevikus võib meie õlu ka poelettidele jõuda," lausus Savik.

Lootsi 10 arendusprojekt saab valmis tuleva aasta alguses. Järgmise etapina võtab Expresso arendusse Lootsi 6 kinnistu.

(BNS)

Vaata lisaks:
Kuressaares on puudu suurem toitlustuskoht
Soome pruulikojad saadavad õlle Tallinnasse
Beer House

No comments:

Post a Comment