16.7.11

Võistlusõlu valmib ilma eriliste pingutusteta

Täna valitakse Õlletoobril juba 15. korda Saaremaa parimat koduõlu. Õllemeistrite sõnul enne võistlust märjukest timmida ega viimase hetke pingutusi teha ei saa – õlu läheb võistlusele nii, nagu kraanist tuleb.

Konkursi eestvedaja Toivo Naagli sõnul moodustab tänavusest 33 osalejast enamiku vana kaardivägi, ent kohal on ka mõni uus tegija. Eelmise aasta võiduõlle pruulinud Aarne Trei rääkis, et võistluseks ta erilisi pingutusi ei tee ning tänase õlle laseb ta tavalisest kraanist nagu ikka.

“Mõned siin kasutavad igasuguseid trikke, kääritavad õlut spetsiaalsetes purkides, ent mina viin õlle lihtsalt kohale,” ütles Trei. Sama kinnitas ka konkursi vana kala Andres Kurgpõld: “Lasen ikka otse kraanist, päev enne pole teha midagi,” ütles ta ning selgitas, et õlle maitse ning kvaliteet saab alguse toorainest ning kääritamisest.

Õllepruulijaid hindab toobri õlletelkide esindajatest koosnev kümneliikmeline žürii. Kuigi kohtunike töö võib nii mõneski kirglikus õllesõbras kadedust tekitada, on sel Naagli sõnul ka varjukülgi. “Eks õllemaitsed on ikka veidi erinevad. Enamik on head, ent aastate jooksul on ka karmilt öeldes väävelhapet maitstud,” ütles ta. Saaremaa parima koduõlle valimine algab kell 14.

(Saarte Hääl)

Vaata lisaks:
Õlletoober algas uhke rongkäiguga
Õlletoober EBG's
Õlletoober
Lugeja õllefestivalidest: Joodik magab nagunii põõsas, hoolimata sellest, kes laval häält teeb

No comments:

Post a Comment