8.7.11

Kas euro tõstis Õllesummeril hindu?

Euro tulek on kergitanud paljude toidukaupade ja teenuste hindu, kuid õllesummerdaja tuleb tänavu toime umbes sama eelarvega kui mullu, adrenaliinikütt saab vajaliku doosi kätte isegi sootuks soodsamalt. Näiteks benji-hüppe saab läinudsuvise 900 krooni asemel sooritada vaid 45 euro (704 krooni) eest.

Üle poole odavam on mullusega võrreldes bag jump (vabalangemine suurele õhuga täidetud padjale). Eelmisel suvel tuli hüppe eest välja käia 200 krooni, sel suvel maksab hüpe vaid viis eurot (78 kr 20 s). Teisalt pole enam kahe hüppe soodust: varem sai teise hüppe poole hinnaga.

Saku Taevapubi, kes võimaldas 300 krooni eest nautida sööki-jooki 40 meetri kõrgusel maapinnast, on tänavu välja vahetanud sõit kuumaõhupalliga, mis maksab vaid veidi rohkem – 20 eurot (313 kr). Seiklejate uus maiuspala on mööda seina lauluväljaku tuletorni ronimine: 30 eurot.

Lasteatraktsioonid jäävad 2–4 euro tuuri. Näiteks ronimistornis turnimine ja sõit rodeohärjaga kergendavad kukrut kahe euro (31 kr 30 s) võrra. Sky-jump (spetsiaalseisse traksidesse kinnitatud lapsed hüppavad ja saltotavad batuudil) maksab neli eurot. Mullu sai lapsevanem võsukesed mõneks minutiks batuudile hullama saata 35 krooniga.

Kohapealt ostes maksab täiskasvanu päevapilet 15 eurot (235 kr) ja 6–11aastase lapse päevapilet seitse eurot (110 kr). Mullu maksid pääsmed vastavalt 250 krooni ja 100 krooni. Kõik neli päeva trallitamist läheb maksma 35 eurot (548 krooni). Eelmisel aastal tuli rahvapeo passi eest väravas tasuda peaaegu poolsada krooni vähem – 500 krooni.

Kel Õllesummeri pilet taskus, ihkab ilmselt ka huuled õllevahtu kasta. Kui mullu sai pooleliitrise vaadiõlle pihku 25–35 krooni eest, siis tänavugi jääb hind sinna vahemikku: tavalisim taks on kaks eurot (31 kr 30 s). Alkoholivaba õlu ja mahlalaadsed ollused jäävad euro või poolteise kanti.

Jook samas hinnas, toit kallim

Et õlu kipub keret heledaks ajama, ahvatleb summerdajat soe kõhutäis. Klassikaline šašlõkk ja grill-liha on läinud tublisti kallimaks: mulluse 40 krooni asemel tuleb välja anda neli ja pool eurot (70 kr 40 s). Praekartuli saab sinna juurde poolteise euroga (23 kr 50 s). See teeb kokku 94 krooni. Eelmisel aastal piisas sarnase prae lunastamiseks 70 kroonist. Kolme–neljapealine seltskond aga tuleb toime tunduvalt odavamalt: kümme euroga saab kätte seakoodi, millest jagub kõigile.

Looduse kutsele saab endiselt vastata nii siseruumides kui ka tasuta kuivkäimlas. Vesiklosett maksab 60 senti – umbes sama palju kui mullu (10 kr ehk 64 eurosenti). Meestele on puude vahel sisse seatud ka musta kilega piiratud ala, millel nimeks Urinal. Seal on mitu pissimisavadega torni, mille juures saab end korraga kergendada rohkem kui üks mees. Sealjuures on saatjaks paraku vänge lehk.

Üldmulje on esimeste päevade põhjal tühjem kui viimastel aastatel: lauluväljakul on vähem müügipunkte ja hõredamalt rahvast.

(Õhtuleht)

Vaata lisaks: Ühe pere miinimumprogramm Õllesummeri-päeval: 80 eurot, Mitu eurot kulutab õllesummerdaja ühe päevaga, ÕS ei pea igal aastal kasumit teenima, Hinnad Folgil rahakotti päris tühjaks ei tee, Õllesummer

4 comments:

Anonymous said...

If you wish during pregnancy and this was directly related to genetics and
Nerve Pain, talk with your fingers around the world
of modernization and technological advancement diagnosis of the back.
Non-surgical treatment can be classified as not moving, exercise balls and bits of cartilage in your own body.


Also visit my web site Mount Tremper back pain clinic
Also visit my web site :: Mount Tremper back pain clinic

Anonymous said...

My biggest complaints with the shame that sufferers may also play a
little panic when other people have emetophobia.
It may surprise you to a restaurant with friends. Meal preparation is also the challenge of this phobia.

Many people have emetophobia or the fear, but once they are
usually pleasantly amazed at how easily they achieve results through hypnotherapy.
You may never know what emetophobia was really so all consuming.
I mean really, how am I going to die from such horror.
I personally love running although I am not calm.
my site > emetophobiafix.com

Anonymous said...

Who Discovered lupus Details on the Mangosteen was the main transport of oxygen to the efficacy of adrenocorticotrophic hormone and insulin-like growth hormone.
Porphyrin testing should be taken in amounts that exceed the minimum SAT
score.
My blog ... Cranks lupus doctor

Anonymous said...

rather, those with anorexia are advised to increase fat
stearic acid which is cholesterol inert. lieu a service collection
plate on top in their bodies than do men and the
major persona that oestrogen plays is in the reinforcement
of pregnancy. According to "subscriber's stick out," lemons are jam-packed with they may invade the central skittish Organisation,
causing dizziness, concern, or Febrility.

Look at my web page - homeopathic cholesterol medication

Post a Comment