20.7.11

Venemaa president võrdsustas õlle alkoholiga

Venemaa president Dmitri Medvedev allkirjastas «alkoholivastase seaduse», millega võrdsustatakse õlu alkoholiga ning keelatakse selle müük kioskites ja telkides.

Seadusega võrdsustatakse alkoholiga kõik üle 0,5-protsendilise alkoholisisaldusega joogid (va. valitsuse erinimekirja kantud tooted nagu näiteks keefir ja kali) ning antakse võimudele luba kehtestada täielik alkoholi jaemüügi keeld, vahendab lenta.ru.

Medvedevi allkirjastatud dokument näeb ette ka alkoholi müügikeelu kella 23-st kella 8-ni hommikul. Õlle ja sellel põhinevate jookide müügikeeld rakendub 2013. aastast. Sellest ajast keelatakse ka õlle jaemüük kioskites ja paviljonides, samuti ühistranspordi peatustes, turgudel, vaksalites, tanklates ja lennujaamades.

Juba tuleva aasta 1. jaanuarist keelatakse aga alkoholitarbimine (ka õlu) avalikes kohtades.

Õlletootmise ja- müügi litsentseerimist, mis viimase poole aasta jooksul jutuks on olnud, Venemaal siiski ei tule, kuid seaduseelnõu kohaselt keelatakse õlle tele-, raadio- ja välireklaam.

Eelmisel aastal oli Venemaa õlleturu maht 200 miljardit rubla, seejuures langeb mittestatsionaarsete müügikohtade arvele kuni veerand õllemüügimahust.

(Postimees)

Vaata lisaks:
Venemaal plaanitakse piirata õlle müüki
Venemaal keelatakse õlle avalik joomine

No comments:

Post a Comment