Sel nädal tõstatas võrokeelne Uma Leht kohalike turismiettevõtjate probleemi, kes Eestis kehtivate nõuete tõttu ei tohi pakkuda üksteisele edasimüümiseks omavalmistatud toitu, vahendas "Aktuaalne kaamera" ...
Seto Kuningriigis kolmel korral õllemeistriks tulnud Ain Raal on nõus läbi ajama ka tammevaadita ning roostevaba teras passib koduõlle valmistamiseks hästi. Paraku ei soosi tema hinnangul Eesti aktsiisipoliitika tervet mõistust.
"Nüüd on mu elu unistuseks saada atesteeritud kalibreerijaks, et ma saaks teada, et 50-liitrisesse ankrusse mahub 50 liitrit õlut. Vot, et see pidi olema päris kallis lõbu... Loodame, et see asi muutub väiketootjasõbralikumaks, et on võimalik teha ehedat ja head asja ka talus," ütles Raal.
Veterinaar- ja Toiduameti toiduosakonna juhataja Heneli Lambi sõnul ei ole Eestis teadaolevalt defineeritud ühtki traditsioonilist toodet ega tootmismeetodit, millele oleks tarvis erisust taotleda.
"Vähemasti ei ole ettevõtjad pöördunud sellise sooviga nende nõuete rakendamiseks või välja töötamiseks," nentis ta ...
(lüh. ERR)
Vaata lisaks:
Estonian Beer Guide
Maaettevõtjad heitlevad euronormidega
Singilõhnas ilma parandama
Visa mees võitleb veinimüügi õiguse eest
No comments:
Post a Comment