30.1.12

Kartuliaasta toidutrendid

Mitmed toidutrendide ennustajad on alanud aasta kartuliaastaks tituleerinud. Pärast valgurikaste ja süsivesikuid pelgavate dieetide võidukäiku on kartuli väärtustamiseks ka viimane aeg.

Restoraniäris tähendab see aina suuremat kartuliroogade sortimenti, samuti valikuvabadust oma koduste friikartulite osas. Kas soovite searasvas või taimeõlis friteeritud kartuleid? Äkki hoopis pardirasvas? 2012. aasta hitt-näksiks tõotavadki kujuneda dippidega serveeritud mitmesugused friikad.

Pelgalt kartulist ei ela aga isegi eestlane ära. Seepärast olgu järgnevalt veel mõned küll teie rahakoti, küll talje, küll kõhu rõõmuks kogutud prognoosid alanud aastaks ...

Koduõlu

Teatud-tuntud maailmaavastajad ameeriklased on nüüd, 2012. aastal enda jaoks taasavastamas koduõlut. Õlul on ju igati tervislik jook, see mõjub hästi neerudele, sisaldab vitamiine ja kiudaineid ning suurendab väidetavalt organismis hea kolesterooli taset. Koduõlle puhul on taas kord teada, millest see tehtud on. Pealegi saab meister seda alati just endale meelepäraseks timmida, lisades midagi unikaalset, alates kanepiseemnetest ja šokolaadist kuni rosinate, kohvi, sidrunheina ja koriandrini ...

Sooline ebavõrdsus

Toredate trendide kõrval ei puudu ka kurvastav tendents ehk täpsemalt aina suurenev sugudevaheline erinevus selles, mis puudutab tervist ja heaolu. Kui naised püüavad jätkuvalt üha tervislikumalt süüa ja end aktiivsemalt liigutada, siis mehed – eriti just nooremad – jäävad jätkuvalt truuks oma pelmeeni- ja õlledieedile.

(lüh. Õhtuleht)

Vaata lisaks: Estonian Beer Guide, Koduõlut tehakse maitse pärast, Õllemeister sai suu vahuseks 6-aastasena, Pruulide õlletraditsioon elab edasi, Kuidas teha koduõlut?, Uued sordid vallutavad Eesti põlde, Hobiõllepruulija Ilmar Räni

No comments:

Post a Comment