21.12.11

Alkoholi ostetakse jõuludeks rohkem kui mullu

Jõulumüük on aastatagusega võrreldes kosunud ning Saku õlletehase juhi Margus Kasteini sõnutsi lubavad inimesed endale sel aastal kindlasti rohkem, kuigi konkreetseid kasvunumbreid ta veel prognoosida ei julgenud.

«Jõulud kosutavad meie toodete müüki päris korralikult – on ju pühade ja pidude aeg. Suureneb nii õlle aga ka siidri, long drink'i, vee ja energiajoogi müük. Eriti suure hoo saavad muidugi hooajalised tooted nagu Porter ja Mõdu Jõulupruul,»

Jõuludeks valmistub tehas tema kinnitusel rohkem kui aasta. «Uue toote turuletoomine on pikk protsess, ideest kuni valmis tooteni poeriiulil läheb 9-12 kuud. Täna käivad juba ettevalmistused 2013 sügis-talviseks hooajaks.»

Alkoholitootjate Liidu andmetel kasvas selle aasta esimesel poolaastal alkoholi müük siseturule võrreldes aastatagusega üheksa protsenti. Eksport kasvas samal ajal kaheksa protsenti. Alkoholi müük siseturule on kosunud kiiremini kui jaekaubandus tervikuna. Näiteks juulis suurenesid jaekaubandusettevõtete müüginumbrid aastatagusega võrreldes püsivhindades neli protsenti.

(Postimees)

Vaata lisaks:
Saku 9 kuu eksport kasvas
Juht esindab ettevõtet 24/7
Saku tutvustab talviseid eripruule
Ettevõtted saadavad sõduritele kingitusi
Toomapäeval kodu korda

No comments:

Post a Comment