7.12.11

Õlletoober taotleb pankrotti

Saaremaa ühe traditsioonilise suvise suurürituse Õlletoobri fännide kurvastuseks esitas festivali korraldaja, osaühing Õlletoober Pärnu maakohtule pankrotiavalduse.

Õlletoobri üks korraldajaist Andres Jalakas tunnistas Saarte Häälele, et pankrotiavalduse esitamise põhjus on lihtne – üritus ei jõudnud omadega lihtsalt kasumisse. “Ei läinud väga hästi, jäime miinustesse,” sõnas Jalakas.
Andres Jalakas ei osanud öelda, mis juba 15 aastat suviti Saaremaal toimunud festivalist edaspidi saama hakkab. “Ega tea, selle aeg on võib-olla üldse läbi saanud. Vahest hakkab keegi teine seda korraldama, aga võib-olla ei korraldata seda enam kunagi.”

Tema hinnangul on iga asja jaoks oma aeg ja väga palju Õlletoobri kadumise üle kurvastada ei maksa, kuna kindlasti tekivad uued üritused ka Õlletoobri asemele, kui seda enam ei toimu.
Maksu- ja tolliameti andmetel oli ettevõtte maksuvõlg eilse seisuga 470 eurot. Ettevõtte käive oli 2010. aastal 734 000 krooni (46 911 eurot), mida oli 12 protsenti vähem kui aasta varem. Majandusaasta aruandest selgub, et kogu ettevõtte müügitulu tuli suvise suurürituse korraldamisest.

BNS-i andmeil suurendasid ettevõtte osanikud eelmisel aastal rahaliste sissemaksete kaudu firma osakapitali, kehva majandustulemuse tõttu jäi ettevõtte omakapital aga jätkuvalt negatiivseks. Aruandeaasta kahjum oli OÜ-l Õlletoober 40 099 krooni (2562 eurot).
Saaremaal tänavu esmakordselt Leisi vallast Oitmelt Kuressaare külje alla Upale Suure Tõllu puhkekülla kolinud suurüritusel osales märkimisväärselt vähem inimesi kui eelnevatel aastatel.

Õlletoobri Upal toimumine tekitas vahetult enne üritust puhkeküla läheduses elavates inimestes ka mõningast protesti. Festivali vastu koguti allkirju, kuna muretseti selle üle, kas korraldajad ikka suudavad elanike turvalisuse tagada. Õlletoober möödus aga raskemate rikkumisteta.
Erinevalt varasematest aastatest toimus traditsiooniline Mototoober sel korral Õlletoobrist eraldi.
Pärnu maakohus arutab OÜ Õlletoober pankrotiavaldust 19. detsembril.

(Saarte Hääl)

Vaata lisaks:
Õlletoober EBGs
Korraldaja esitas pankrotiavalduse

No comments:

Post a Comment