11.12.11

Ostuteade: Tekst kiiresti arvutisse (digitaalseks)

Kuidas?
Soovides töödelda paberkandjale trükitud teksti arvutiga, tuleb see viia elektronkujule (muuta digitaalseks e. digiteerida). Üks võimalus on tekst käsitsi sisestada, mis on aga (eriti suure mahu juures) liialt vaevaline ja aeganõudev. Kuid kas on olemas mõni teine võimalus? . . . On küll! Siin tuleb meile appi optiline tekstituvastus (märgituvastus) e. OCR (optical character recognition) = paberil esitatud tekst teisendatakse elektrooniliseks automaatselt:
1. TRÜKITEKST (raamat, masinkirjatekst, dokument jms.) >> 2. DIGITAALNE PILT (skaneeritud trükitekst) >> 3. TEKSTITUVASTUS (ocr) >> 4. DIGITAALNE TEKST

Miks?

Digitaalsel dokumendil (arvutifail) on mitmeid olulisi eeliseid trükiteksti ees: digitaalandmeid on mugavam muuta/asendada/kustutada/kopeerida/edastada/transportida/levitada kui paberile kantut, digitaalandmed võtavad vähem ruumi kui paberile kantud andmed, digitaalandmetest ehk digitaalteabest on mugavam otsida, dubleeritud andmed aitavad säilitada originaali (paberkandjat) jms.

Kes?

Omame antud vallas pikaajalist kogemust. Oleme digiteerinud ülisuurtes kogustes erineva raskusastmega tekste eesti (sh. murdekeel), soome (sh. murdekeel), saksa ja inglise keeles. Kokkuleppel võimalikud ka muud ladina kirja kasutavad keeled. Meiega on koostööd teinud: Eesti Keele Instituut, Eesti Rahvaluule Arhiiv, Tartu Ülikool, Emakeele Selts, Soome Kirjanduse Selts, Eesti Õlleajaloo Selts jt.

Hind?

Netohind valdavalt 1-2 EUR/lk (sisaldub täielik korrektuur), kuid sõltub siiski iga konkreetse töö puhul tema mahust ning keerukusest (kas sisaldab erimärke/tabeleid, milline on trükiteksti kvaliteet jne.). Arvestuse aluseks võetakse tekstifaili lehekülg, millel on 1800 tähemärki (ilma tühikuteta).

Ühendust võtta tasub igal juhul, kindlasti leiame Teile sobiva lahenduse! Tingimisvõimalus!


e mail: ocr@hot.ee, tel: 55610668

(EBG)

Vaata lisaks:
OCR

1 comment:

Post a Comment