18.5.12

Tartu õlletehas kavandab suveniiripoodi

A. Le Coqi Tartu õlletehas kavatseb avada järgmiseks kevadeks tehase praeguse pääsla juures eeskätt turistidele mõeldud suveniiripoe. Enne seda tuleb aga koostada detailplaneering.

Tartu linnavolikogu teatest detailplaneeringu algatamise kohta jääb mulje, et õlletehase enam kui nelja hektari suurusel kinnistul on kavas ulatuslikud ehitustööd: tootmis- ja laohoonete laiendamine ning peavärava kõrvale uue kauplusehoone püstitamine.

Planeeringualale ulatub kinnismälestisena arvel oleva Tähtvere 39 puitelamu kaitsevöönd, märgitakse linnavolikogu nimel avaldatud teadaandes. Tartu õlletehase juht Tarmo Noop täpsustas, et tehast ja ladusid suuremaks ehitada A. Le Coq siiski ei soovi.

«Tahame teha väravasse väikest kauplust, mis on ennekõike mõeldud turistidele,» rääkis Noop. «Oleme küll Tähtvere tänavas andnud rendile oma vana müügipunkti, aga sinna on keeruline pääseda ja turiste sinna saata on võimatu.»

Noop kinnitas, et aastas külastab Tartu õlletehast ja tehase muuseumi peaaegu 10 000 inimest. «Enamik neist sooviks ka mingit nänni kaasa osta, kas või meie toodangut,» lisas ta.

Ta rõhutas, et kindlasti ei pea A. Le Coq silmas soodsat õllepoodi koos taara tagasitoomise võimalusega. Kauplus tehase pääslas pakuks vaid valitud sorte kesvamärjukest.

«Sortimenti me paika pannud veel pole, aga plastpudeliõlled seal kindlasti müüki ei lähe,» täpsustas Noop.

Miks on planeeringuteates räägitud ka, et kaalutakse tootmis- ja laohoonete laiendamise võimalust, Tarmo Noop selgitada ei osanud.

«Põhimõtteliselt on meil territoorium täis ehitatud, meil pole võimalik kuhugi midagi rohkem ehitada,» sedastas Noop. «Ehitame madalhoone, väravahoonele umbes sajaruutmeetrise juurdeehitise, mis kindlasti ei varja vaadet millelegi muule.»

(Tartu Postimees)

Vaata lisaks:
A. Le Coq kavandab kauplust
A. Le Coq

1 comment:

Post a Comment