21.2.12

Müügile jõuab esimene maheõlu Organic Beer

A. Le Coq toob sel nädalal müügile Eesti esimese maheõlle Organic Beer. Uue õlle valmistamisel on kasutatud mahepõllumajanduses kasvatatud linnaseid ja humalaid. A. Le Coq on Eesti esimene õlletootja, kellele väljastati maheõlle tootmiseks Euroopa Liidu nõuetele vastav spetsiaalne sertifikaat.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on mahetooted populaarsust kogumas terves maailmas. “Üha enam on neid tarbijaid ja ettevõtteid, kes soovivad oma tegevusega säästa ümbritsevat keskkonda ning üks võimalus selleks on valida mahetoode,” selgitas Noop uue õlle turuletoomise põhjuseid. “Juhtiva Eesti õlletootjana tunneme vastutust seista õlleturu arengu eest ja laiendada mahetoodete kategooriat ka õlle segmenti,” ütles ta. Samuti soovitakse uue õllega pakkuda midagi uudset ja erakordset, mida ükski kodumaine tootja veel teinud ei ole ning näidata, et mahetoode ei pea olema tingimata kallis ja kättesaamatu tavapoest.

Noobi sõnul on Organic Beer tootmisel kasutatud linnased ja humalad kasvatatud mahepõllumajanduses kehtivate normide järgi ning samuti on maheõlle tootmine täpselt reguleeritud. “Oleme viinud oma tootmisprotsessis sisse vajalikud täiendused ning läbinud Veterinaar- ja Toiduameti põhjaliku kontrolli, mille tulemusena on meile väljastatud maheõlle tootmiseks spetsiaalne sertifikaat – Mahetoodete tootmise tunnustus nr. 17046,” lausus Noop.

Ettevõte ostab mahelinnaseid Soomest ning mahehumalaid Saksamaalt. Õlle tootmiseks kasutatakse spetsiaalset pärmi, mis ei ole varemalt kokku puutunud teiste tootmises olevate õlledega.

Õllesommeljee Kristjan Peäske sõnul iseloomustab uut õlut nimest lähtuv puhas, karge ja värske maitse, millele annab särtsu hästi balansseeritud kerge humal ning täiendab õllepärmi röstisus. Organic Beer’i sobib juua kergemate toitude kõrvale.

A. Le Coq Organic Beer maheõlu on kerge ja värske maitsega hele õlu, mille alkoholisisalduseks on 4,5%. Uudistoode tuleb müügile 0,5-liitristes klaaspudelites ning õlle keskmine müügihind kaupluses on 0.95-0.99 EUR.

(A. Le Coq)

Vaata lisaks:
Saku: ametid kujundavad meie suhtes seisukohta
Amet: oleme sõna "mahe" osas teinud kompromisse
Õllemeistrid kompavad sõna "mahe" piire
Määrus sunnib nime vahetama
Saku Mahedast saab Saku Ehe
Õlletehased trumpavad üksteist üle

1 comment:

Anonymous said...

"Üha enam on neid tarbijaid ja ettevõtteid, kes soovivad oma tegevusega säästa ümbritsevat keskkonda ning üks võimalus selleks on valida mahetoode"
Ettevõte ostab mahelinnaseid Soomest ning mahehumalaid Saksamaalt.

Kas härra Noop ise ka aru saab, mida räägib?
Mahetoode, mida transporditakse tuhandete kilomeetrite tagant, ei saa kuidagi olla keskkonnasäästlik. See oleks seda siis, kui kasutataks kohalikku toorainet. Punkt.

Post a Comment