1 kg metssea praetükki
1 pesa küüslauguküüsi
peotäis kuivatatud puravikke
1 pdl tumedat õlut
paar oksa rosmariini
1 dl mustsõstramoosi
paar loorberilehte
2 spl kadakamarju
1 tl musta pipart
2 spl konjakit või brändit
õli praadimiseks
Puhasta küüslauk, aseta kõik koostisosad peale liha ja konjaki haudepotti. Tükelda liha suupärasteks tükkideks, kuumuta pannil õli ja pruunista liha igast küljest. Kalla pannile brändi või konjak ja süüta see. Lase alkoholil ära põleda, nii et lihatükid saavad sellest kenasti osa.
Kalla liha haudepotti, tõsta pott ahju kõrgele kuumusele, lase vedelikul peaaegu keema tõusta ja keera siis 15 kraadile. Hauta 3 tundi. Serveeri ahjus röstitud köögiviljadega.
(Delfi)
Vaata lisaks:
Veiseliha õlle sisse
Tumedast õllest köögis ja klaasis
Kasta küülikut õllega
Noa ja kahvliga õlle kallale
Põder patta
Kanamaksa kiituseks
Õlu sobib erinevatesse roogadesse
Rukkipirukad maksa-kartulitäidisega
Käes on paastuaeg
Kuivatatud kala õllega
Mahetalle hautis neljale
No comments:
Post a Comment