Mõte nii akadeemilises piirkonnas suitsuahi tossama panna ning ilusate ilmadega ka grillil liha säristada tekkis kohviku juhi Rain Eendra sõnul kollektiivsel mõttetalgul. „Aga kust saab Tartus värsket suitsukala? Ainult kui ise teed! Muidugi müüvad poed ja turud latikaid-lesta-räime, aga külmana. Neid kahte toodet pole võimalik võrrelda” rääkis Eendra Tartu Ekspressile ahjusooja toidu eelistest.
Et kliendid kindlasti just tulise roa kätte saaks, toimub kala küpsetamine kindla intervalliga. Ahjuuks avatakse teisipäevast laupäevani kell 15, 18 ja 21. Kuna korraga mahub restidele kümmekond kala, toimub müük elavas järjekorras või broneeringute alusel. Kala saab nii kohapeal tarbida kui kaasa osta. „Tahad sünnipäevale või aiapeole paari suuremat suitsulatikat tellida – anna teada, teeme ära. Tule oma toorainega või võta meie kala – kuidas aga soovi on,” sõnas Eendra.
Et on hooaeg, pakutakse praegu peamiselt Peipsi latikat. Ahven, lest ja räim tulevad suvepoole. Ka lõhega on katsetused tehtud ning õige pea lisandub menüüsse punane kala. Kellele terve kala tundub liiga suur, saab suitsuse meki kätte kalasalatist.
Lisaks vee-elukatele saavad aegajalt Ülikooli kohviku suitsuahjus tõmmu jume ka kanakoivad. „Suitsuvutti tahame ka proovida. See on tõeline delikatess,” meelitas Eendra gurmaane.
(Tartu Ekspress)
Vaata lisaks: Ülikooli kohvikusse tuleb jäägripubi, Suitsu- ja Grillihoov
No comments:
Post a Comment