14.3.12

Iiri pubi Sweet Rosie peab aastapäevapidu

Pärnu kesklinnas asuv Iiri pubi Sweet Rosie tähistab sel nädalal neljapäevase peoga oma esimest aastapäeva, kui kõrtsi lavalt käivad läbi väga eriilmelised artistid eesotsas Eesti rokiklassiku The Tuberkuloitediga.

“Oleme leidnud Pärnus oma niši ja tagasiside on olnud normaalne,” tõdes pubi juhataja Margus Jürima. “Alati saab paremini minna, kuid oleme rahul. Pubi on popp nädalapäevast hoolimata. Näiteks naistepäev oli meil üsna täis ja oma kuulajaskonna on leidnud kitarrikolmapäevad.”

Klientidelt tagasisidet saanud Jürima teada hindavad kunded nii pubi iirilikku miljööd kui näiteks suurt õllevalikut.

“Meil on esindatud kõik tuntud õllemaad,” kinnitas Jürima. “Nii on meil vaadiõlut Eesti kõrval Iirimaalt, Saksamaalt ja Tšehhist. Oleme proovinud ka Iiri toite sisse tuua, kuid need ei lähe eestlastele eriti peale. Iirimaal on väga levinud pajaroad, mis koosnevad peamiselt köögiviljadest. Samuti on popid krõbekartulid Iiri moodi. Kui neid veel võetakse, siis pajaroast hitti ei kujunenud. Eestlane jääb eestlaseks: laual olgu ikka liha ja kartul.”

Kolmapäeval hoo sisse saaval Sweet Rosie aastapäevanädalal plaanib pubi oma menüüd uuendada.

Peamine on aga, et kolmapäevast laupäevani saab bändi saatel korralikult pidutseda. Nii teeb kesknädalal otsa lahti Olavi Kõrre ja peo ajal pakutakse klientidele Inglise õlut. Neljapäeval esineb ansambel Untsakad ja esindatud on Saksa õlu, reedel on Eesti päev ansambliga The Tuberkuloited ja Eesti õllega ning laupäeval esitab Tempera Iiri muusikat ja pakutakse Guinnessi.

Üllatusena on igal päeval laudadel tantsutüdrukud, kes aitavad pidu käima tõmmata.

Kõik üritused on tasuta.

Tulevikuplaanidest rääkides lubas Jürima avada tänavu suvelgi maja ees terrassi. “Eelmisel aastal oli terrass väga populaarne ja tänavu on meil linnavalitsuse luba selleks juba olemas,” kinnitas ta. “Suveks on veel mõtteid, kuidas minna kaasa linnas toimuvate suurüritustega, aga kuidas täpselt, on veel lahtine. Muusikaliselt oleme ajanud roki ja Iiri muusika rida ja see suund jätkub.”

Hiljuti filmis Sweet Rosie’s oma linateost “Euroopa psühho” Kadri Kõusaar.

“Kõusaar käis siin varem söömas ja talle meeldisid miljöö ning interjöör,” rääkis Jürima. “Eks näis, kui palju siin filmitust filmi jõuab. Aga filmitegijad lubasid meid lõputiitrites ikka tänada. Eks ta mingil määral ju reklaam ole.”

Mullu Sweet Rosie avanud Vana Villemi pubikett Pärnus lähitulevikus rohkem suuri investeeringuid ega muutusi ei plaani. Rõhk on olnud muudel linnadel.

Nii uuendati hiljuti Kuressaares pubi Mõnus Villem. Täiesti valmis said Tallinna pubid Dubliner ja BB Keller. Suvel peaks võtma uue ilme Vana Villemi pubi pealinnas.

(Pärnu Postimees)

Vaata lisaks:
Vana Villem avas Pärnus kolmanda pubi
Sweet Rosie Irish Pub
Pärnu kui kuurort - sede on puhkus, baar, muusika

No comments:

Post a Comment