10.6.11

Euroopa Liidu määrus sunnib nime vahetama

Saku Õlletehas täitis Veterinaar- ja Toiduameti ettekirjutuse varustades Saku Originaal Mahe jaemüügikohad teavitussiltidega, et tegemist ei ole mahetootega, mille järel võib juba villitud ning villimist ootavad tühjad purgid realiseerida.

Erimeelsused Saku Õlletehase uue toote nime osas said alguse mai alguses kui Veterinaar- ja Toiduamet pöördus päringuga Saku Õlletehase poole. „Konstruktiivne koostöö ametnikega viis mõlemaid pooli rahuldava kokkuleppeni, mis tähendab luba olemasoleva toote realiseerimiseks ning nime muutmist järgmistel tootepartiidel,“ väljendas Saku Õlletehase turundusdirektor Kadri Ärm heameelt.

Saku Õlletehas lisas vastavalt Veterinaar- ja Toiduameti ettekirjutusele, mis tugines Euroopa Liidu mahepõllumjanduse määrusele uue õlle Saku Originaal Mahe reklaamidele teksti „Tegemist ei ole mahetootega, vaid maitselt maheda õllega“. Lisaks varustab Saku Õlletehas kõik jaemüügikohad teabega, et tegemist ei ole mahetootega.

Saku Õlletehase turundusdirektor Kadri Ärm kordas üle juba varem öeldu, et sõna „mahe“ tähistab õlle kontekstis „pehmem, vähem humalane“. „Vastavalt saavutatud kokkuleppele Veterinaar- ja Toiduameti ning Tarbijakaitseameti koostööaltite ametnikega saavad järgmised uue generatsiooni Originaalid kandma Mahe asemel uut nime, mille leidmiseks kuulutame lähiajal välja avaliku konkursi,“ ütles Ärm. „Nimekonkursi kuulutame välja juba lähipäevil Saku koduleheküljel ja tulemusest anname teada juuni lõpus.“

Kõik juba villitud Saku Originaal Mahe nime kandvad tooted lubati õlletehasel ära müüa. Villimist ootavad purgid võib villida olemasolevasse taarasse ja jaemüüki suunata, varustades müügikohad teabega, et tegu ei ole mahetootega ning tingimusel, et kõik praeguse märgistusega tooted on jaekaubanduses maha müüdud hiljemalt 31. detsembriks 2011.

(Saku Õlletehas)

Vaata lisaks: Õllemeistrid kompavad sõna "mahe" piire

No comments:

Post a Comment